Prijava

Vaša prijava

Volonterski centar Kupa nastavlja s promicanjem volonterstva u Pokupskom

[]

Prošlog četvrtka, 15. travnja održana je početna konferencija  Volonterskog centra Kupa čiji je partner i Općina Pokupsko, a uskoro počinju i vrlo važne aktivnosti. Na konferenciji su sudjelovali volonteri, predstavnici škola partnera, Grada Ozlja te općine Netretić.

LAG Vallis Colapis, zajedno s partnerima će i ove godine nastaviti praksu te zadovoljavati potrebu koja postoji na terenu za sustavnim educiranjem, informiranjem, savjetovanjem i stvaranjem sustava podrške na terenu za razvoj volonterstva u ruralnim zajednicama. “Time stvaramo prilike mladima za volontiranje te ih educiramo i poboljšavamo njihove vještine i znanja, valoriziramo njihov volonterski angažman kroz Volonterski centa Kupa izdavanjem Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.“, navode.

Promoviranje volonterstva u Općini Pokupsko

 

Nastavit će provoditi pomoć u učenju čime bi dodatno valorizirali volonterski angažman učenika. Također će, osim educiranja i poticanja volonterstva, provesti istraživanja, čime će dobiti jasniju i točniju sliku o potrebama korisnika kao i vrijedne podatke za buduće planiranje.

Projekt, za koji je prije par dana održana početna konferencija, će pridonijeti informiranju i promociji volonterstva među ruralnim stanovništvom, a tu prije svega ističu Općinu Pokupsko, ali i ostale općine s područja Županije. Cilj im je kroz informiranje i promociju osvijestiti ruralno stanovništvo o važnosti vrednovanja

volonterskog angažmana u OCD-ovima te stavljanja u zakonski okvir Zakona o volonterstvu.

Prva godina dvogodišnjeg programa traje od 1. siječnja 2021. – 31. prosinca 2021., ukupne je vrijednosti 95.000,00 HRK i financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz natječaj za financiranje Lokalnih volonterskih centara.

LAG Vallis Colapis je osnovan 2009. godine kao nastojanje ruralnih zajednica pokupskih dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije za primjenu procedura LEADER-CLLD mjere Programa ruralnog razvoja. LAG pokriva područje 14 ruralnih gradova i općina Karlovačke i Zagrebačke županije uključujući Pokusko i Kravarsko. Volonterski centar Kupa osnovan je u travnju 2013. godine u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina “Prekogranično umrežavanje volontera za lokalni razvoj”. Volonterski centar Kupa djeluje u sklopu LAG-a Vallis Colapis na ruralnim područjima karlovačke i zagrebačke županije, kao posrednik između organizatora volontiranja i samih volontera.

 

Objava Volonterski centar Kupa nastavlja s promicanjem volonterstva u Pokupskom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.