Prijava

Vaša prijava

BUŠ EKO Sprema se energetska obnova društvenog doma u Buševcu

[]

Ogranak Seljačke sloge Buševec u sklopu projekta Buš eko održao je još jednu u nizu radionica. Ovoga puta tema su bili fotonaponski sustavi, koje u budućnosti planiraju integrirati i u sustav društvenog doma, kako bi objekt posato samooodrživ.

S partnerom DOOR organizirali su radionicu “Fotonaponski sustavi za kućanstva” u Domu kulture Buševec gdje su razgovarali o tehničkim, regulatornim i financijskim aspektima fotonaponskih sustava za samoopskrbu.

“Stanovnici Buševca, a i okolnih mjesta imali su priliku razmijeniti vlastita iskustva: vlasnici postojećih fotonaponskih sustava opisali su proces kroz koji su prošli pri instalaciji, troškove i stvarnu proizvodnju energije; oni koji već ozbiljno razmišljaju o vlastitom sustavu su podijelili iskustva u dobivanju ponuda, dok su se neki prvi put susreli s osnovnim pojmovima. Kao jedna od prepreka istaknuta je nejasna komunikacija s instalaterima solarnih sustava i otkupljivačima energije. Na kraju radionice smo napravili nekoliko proračuna procjene proizvodnje fotonaponskih sustava ovisno o nagibu i orijentaciji panela, te smo demonstrirali rad malog otočnog (off-grid) solarnog sustava”, poručili su Buševčani.

Iduća radionica je 22.05.2021., a na njoj će govoriti o zamjeni starih i neučinkovitih sustava za grijanje i hlađenje novima, učinkovitijima, ekološki prihvatljivijima i ekonomičnijima.

Objava BUŠ EKO Sprema se energetska obnova društvenog doma u Buševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ljekovite preporuke knjižničara

Pobjede kadeta, pretkadeta i dječaka U13 i U12