Prijava

Vaša prijava

VG Legacy goričkoj Hitnoj pomoći donirao moderni EKG uređaj

[]

Danas su gorički superjunaci iz VG Legacyja uz pomoć mini Legacy ekipe predali prijenosni EKG uređaj novijeg datuma, za koji su zajedničkim snagama prikupljali sredstva. Još pretprošle godine slična akcija bila je za Dječu bolnicu Srebrnjak, kojoj su kupili respirator i monitor životnih funkcija, a prošle godine odluka je pala na Veliku Goricu
– Odlučili smo svake godine jednu medicinsku ustanovu darovati sa našim donacijama. U Hitnoj smo se raspitali što bi bilo potrebno i doznali kako bi EKG dobro došao. Imali smo u planu kupiti dva uz još neko opremu ali se desio potres, pa smo nastavili skupljati donacije za ljude pogođene potresom. Sudjelovali smo na Gastru, te kroz razne donacije uspjeli skupiti 20 tisuća kuna što je naposlijetku bilo dovoljno za jedan uređaj. Jako sam ponosna što smo nabavili EKG i sigurna sam da će dobro doći – kazali su iz VG Legacyja.
Zahvaljujući svima koji su donirali, naša velikogorička hitna je bogatija za novi, moderni uređaj koji će im uvelike olakšati rad na terenu, uređaj koji spašava živote.
– EKG uređaj je neophodan za naš rad, iako imamo dovoljno opreme, ali opreme kao i ljudi nikada dovoljno. On će nama pomoći u našem radu, da kod pacijenata s određenim srčanim smetnjama, možemo bolje i lakše postaviti dijagnozu te da im možemo pružiti pravu terapiju, bilo kod nas ili ih odvesti u bolnicu. Ovo je nama vrlo važna donacija, te se ovim putem želimo zahvaliti velikim i malim članovima udruge VG Legacy koji su svojim radom i sakupljanjem sredstava doprinjeli da upravo nama doniraju ovaj uređaj – kazao je je Davorin Gajnik, ravantelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Objava VG Legacy goričkoj Hitnoj pomoći donirao moderni EKG uređaj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.