Prijava

Vaša prijava

Tijekom radova na Odranskoj ulici u Lomnici unatoč regulaciji mnogi ne koriste obilazne pravce

[]

Prije nešto više od mjesec dana započeli su radovi na izgradnji Odranske ulice (od Vukovarske do Miklaušićeve ulice), te se shodno tome promet odvija sukladno privremenoj regulaciji.
Kako su nam dojavili nezadovoljni čitatelji i stanovnici spomenute ulice, mnogi unatoč tome ne koriste obilazne pravce.
Zbog opsežnih radova koji se izvode u Odranskoj ulici, gotovo sav promet između Velike Gorice prema Lomnici odvija se kroz Novu cestu. Sporno je to što osobna i radna vozila prometuju preko poljskog puta, iako to nije službeno obilježena obilaznica i samo traktori smiju tuda voziti. Kolnik u Novoj cesti oštećen je i otprije, a otkad traju radovi, potpuno je uništen. Većina vozila vozi potpuno neprilagođenom brzinom ugrožavajući sigurnost stanara, posebice djece. Kroz ulicu dnevno prođe na desetke kamiona, a ne bi smjeli, što pokazuje i prometni znak na ulazu u ulicu. Prašina koja se diže prolaskom preko poljskog puta, uvukla se i u kuće i konstantno se osjeća u zraku – kazali su nam čitatelji i tamošnji stanovnici.

Podsjećamo kako kroz gradilište mogu prometovati samo stanari i poslovni subjekti u zoni radova radi nužnog prilaza te komunalna i interventna vozila, dok se sav ostali promet odvija obilazno kako je to predviđeno Elaboratom privremene regulacije prometa, o čemu smo prethodno izvještavali.

Iako je službeni rok izvođenja radova 130 radnih dana, neslužbeno doznajemo kako bi radovi mogli završiti puno ranije.

Objava Tijekom radova na Odranskoj ulici u Lomnici unatoč regulaciji mnogi ne koriste obilazne pravce pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.