Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO U SRCU Želimo kombi koji bi građanima pogođenima potresom dostavljao topli obrok

[]

U općini Pokupsko nastavlja se život nakon razornog potresa, no posljedice ostaju, a stanovništvo zajednički pokušava surađivati, pomoći…Tako je unutar projekta „Prostori sudjelovanja“ čiji je nositelj udruga “Kupa rijeka života” odlučeno prenamijeniti dio sredstava osiguran za razne radionice, govori nam voditeljica projekta Zorica Šestak.

Projekt koji je osmišljen kao sudjelovanje u prostoru za organizacije civilnog društva traje sada već šest mjeseci, a u sklopu njega su uredili društveni centar u Opatiji. „Uredili smo ovdje naš prostor sudjelovanja. Imamo ured, malu pozornicu, no sad smo zastali u opremanju jer tražimo prenamjenu sredstava“, govori nam Šestak.

Društveni centar u Opatiji

Umjesto radionice keramike- psihološka pomoć

Rado bi umjesto radionica koje su prijavili na projektu; kao što su radionice keramike, društvene i književne ili filmske večeri napravili radionicu psihološke pomoći, što je smatraju potrebnije nakon razornog potresa. Osim toga, plan je dostava toplih obroka stanovništvu pogođenom potresom. „Voljeli bi nabaviti i opremiti kombi vozilo koje bi svaki drugi dan kroz tjedan dostavljao topli obrok građanima koji su u kontejnerima ili nemaju baš adekvatne uvjete za život. Zaposlili bi i kuharicu i kupili kombi kojim bi dostavili hranu“, govori nam Zorica. Iako su zahtjev za prenamjenom poslali početkom godine odgovor i dalje čekaju, a vrijeme curi.

Inače, spomenuti projekt prostora sudjelovanja sufinanciran je iz EU fondova s 85 posto dok je ostatak osigurala Republika Hrvatska

Objava POKUPSKO U SRCU Želimo kombi koji bi građanima pogođenima potresom dostavljao topli obrok pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.