Prijava

Vaša prijava

INTERVJU: Članovi Retrodukcije osnovali su novi bend Ivo Horvat. Poslušajte prvi singl!

[]

Dobro poznati članovi velikogoričkog benda Retrodukcija prošlog su tjedna oduševili svoje fanove. Nažalost, koncert još uvijek nisu najavili, ali pripremili su nešto još bolje – novi singl svog novog benda! 

Ivo Horvat novi je bend Ante i Ivana Vidovića, koji nam govore da postojanje novog benda ne znači da će napustiti “stari”. “Retrodukcija je naš prvi bend i evo ga aktivan punih 15 godina. To je kao prva ljubav, ali u ovom slučaju sretna! Puno je tu lijepih trenutaka, ljudi i općenito pozitivne energije. To kad imaš, ne puštaš.. Obojica sviramo od malena i to nam je bio oblik druženja doma, zabave, a tako je i danas.”, govori mi Ante Vidović.

“Veseli nas novo glazbeno putovanje”

Svi članovi Ive Horvata isti su kao i u Retrodukciji, ali novim bendom žele razdvojiti te dvije priče. “Kada smo izašli s novom idejom u bendu, svi su bili za.. Htjeli smo na neki način razdvojiti te dvije priče jer ono što radimo i što ćemo raditi ne mora imati vezu sa prethodnim bendom. Na ovaj način dobivamo autorsku slobodu eksperimentiranja i traženja novih zvukova. To je zabavan proces. Veseli nas novo glazbeno putovanje.“, dodaje.

U petak, 7. svibnja izdali su i svoj prvi singl koji je i prije objave već dobio veliku podršku slušatelja i fanova. Prvi singl Ive Horvata pod nazivom “Novo lice” tek početak jedne odlične glazbene priče. “Novo lice je najbliža zvuku Retrodukcije, a to ne mora značiti da će tako biti i ubuduće. Pjesma je nastala za vrijeme pandemije, ali ne bih nikako vezao uz to. Rekao bih da je svaka promjena skroz normalna, bilo velika ili mala i moraš se adaptirati i tako je zaista oduvijek. Tu se ništa nije promijenilo. Moraš, inače te pregazi vrijeme. Pjesma je borbena i poziva na akciju…Ujutro kad se probudiš imaš novi dan, neplanirane događaje, svoje i tuđe ludosti ali na kraju ako si fokusiran i znaš što želiš nema straha. Upravo zbog toga smo odabrali ovu pjesmu kao prvu i nazvali je Novo lice. To je naša promjena. Naše novo lice!”

Koncerti će zasada pričekati, ali u najavi su nove pjesme

Inače, Ivo Horvat je radio produkciju prvog singla, a video je režirao Filip Gržinčić iz Rijeke. Autori pjesme su Ivan i Ante Vidović. Naravno, na ovome neće stati pa nam tako govori da rade na novim pjesmama. Inspiracije imaju, a nadaju se da će ih poslužiti i dalje, sve do albuma.

Dok bi u uobičajenim situacijama možda već postojala najava koncerta u budućnosti, jedino što im sada preostaje je čekanje. “Čekamo da pandemija prođe, optimistični smo te nastavljamo tamo gdje smo i stali, a tamo nema labavo! Mi smo spremni!“, zaključuje veselo Ivan Vidović Vida.

Bend Ivo Horvat možete zapratiti na njihovom Facebook i Instagram profilu, a ne zaboravite ih zapratiti i na YouTube kanalu na kojem će, nadamo se, uskoro osvanuti i nove glazbene poslastice.

Foto © benedettolee.com
Foto © benedettolee.com

Objava INTERVJU: Članovi Retrodukcije osnovali su novi bend Ivo Horvat. Poslušajte prvi singl! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Bogati vikend članova Maraton kluba

UPISI U “GRUPU ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE” – U PRIJEPODNEVNIM TERMINIMA