Prijava

Vaša prijava

Kreće se s postavljanjem fotonaponskih modula na zgrade u vlasništvu Grada Velike Gorice

[]

Svoju prvu sunčanu elektranu Velika Gorica dobila je upravo na krovu osnovne škole u Novom Čiču u listopadu prošle godine, kako smo prethodno izvješatavali. To je bila prva u nizu elektrana koje su se planirali postaviti na krovove zgrada javne namjene u vlasništvu Grada Velike Gorice.

– Krenuli smo sa postavljanjem fotonaponskih modula na zgrade u vlasništvu Grada Velike Gorice. Sunčana elektrana na krovu OŠ Novo Čiče prvi je takav gradski projekt, a realiziran je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Godišnja proizvodnja električne energije sunčane elektrane je 68 kWh, što će dovesti do smanjenja CO2 emisija za približno 47,8 tona godišnje – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Podsjećamo, u prosincu 2016. godine DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) je, u sklopu projekta Solarno mapiranje Velike Gorice, sufinancirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavilo aplikaciju ”Velika Gorica Solarni grad”. Putem navedene aplikacije prikazani su potencijali velikogoričkih krovova od višestambenih zgrada u urbanom dijelu naselja Velike Gorice do javnih zgrada na cijelom administrativnom području Grada, a nakon provedenih analiza OŠ Novo Čiče pokazala se najadekvatnijom za postavljanje prve sunčane elektrane.

Objava Kreće se s postavljanjem fotonaponskih modula na zgrade u vlasništvu Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.