Prijava

Vaša prijava

NAJ PISMO Znamo tko su dobitnici!

[]

Završio je tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo na koji su ove godine pristigla rekordna 152 pisma iz Hrvatske i regije.

“Pisma su ove godine većinski odgovarala temi natječaja „Moj razlog za čitanje“ koja je inspirirala sudionike da svoja pisma upute književnicima, pjesnicima, književnim likovima, knjigama, knjižničarima, čitanju samom, ljubavi prema čitanju. Zadatak žirija zaista nije bio lak s obzirom na posebnost svakog pisma u koje je utkano osobno iskustvo susreta s knjigom i čitanjem – od malih nogu do zrelije dobi. Sva su pisma, bila ona duga tek nekoliko redaka ili nekoliko strana, zadovoljila uvjete natječaja te je među njima bilo iznimno teško izdvojiti ona najbolja”, poručili su iz knjižnice.

Pisma su konkurirala u tri kategorije: naj dječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih, a iščitalo ih je povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Lidija Badanjak i Ivana Grubačević.

Ove godine nagrađena su po četiri pisma u kategoriji odraslih, kategoriji srednjoškolskih te kategoriji dječjih pisama, a tko su sretni dobitnici pogledajte OVDJE.

Objava NAJ PISMO Znamo tko su dobitnici! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.