Prijava

Vaša prijava

VATROGASCI Stigla vozila još u sedam dobrovoljnih društava

[]

Vatrogasna zajednica i Grad Velika Gorica svečano su uručili ključeve pick-up navalnih vozila za sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava. Dio je to plana započetog prije točno šest godina kad su u Zajednici obećali kako će svako društvo dobiti jedno pick up vozilo. „U tih šest godina ukupno smo nabavili 12 vozila, a još nam preostaje opremiti DVD Bunu, Strmec Bukevski i Kobilić“, govori predsjednik Zajednice, Dalibor Mrakovčić.

Ključeve društvima svečano je uručio vd gradonačelnika, Krešimir Ačkar, uz želju da vozila što manje koriste na intervencijama, a što više za skupštine i humanitarni rad. Nije se zaboravio osvrnuti ni na prošlu godinu u kojoj su vatrogasci bili potrebni i poželjni. „Ne zaboravimo potres, pandemiju COVID-19, ali i masovno cijepljenje u Zagrebačkoj županiji. Svugdje su vatrogasci dali svoj obol, ni to nije prošlo bez njihovog angažmana i truda, na tome smo im zahvalni. Vi ste humanitarci, volonteri, vrijedan i važan dio naše zajednice“, poručio je Ačkar.

Inače svako vozilo vrijednosti je oko 160 tisuća kuna, a u narednom će razdoblju, kažu u Zajednici, nakon vozila, svu snagu usmjeriti ka nabavi opreme. U idućih pet godina planiraju još bolje opremiti svoje vatrogasce- kombinezonima, čizmama i zaštitnom opremom, kao i s par motorola kako bi se unaprijedila komunikacija s JVP-om Velika Gorica, ali i među operativcima dobrovoljcima.

Objava VATROGASCI Stigla vozila još u sedam dobrovoljnih društava pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.