Prijava

Vaša prijava

Izvještaj sa tribine „rekreacija građana u Velikoj Gorici“


U dobro popunjenoj gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, 3. listopada održana je tribina na temu rekreacije građana u Velikoj Gorici. Tribinu je organizirao Maraton klub Velika Gorica kako bi otvorio diskusiju te dobio povratnu informaciju od građana i svih zainteresiranih strana o razvoju rekreacijskih programa.

Tribinu je otvorio gost predavač dr. sc. Mario Kasović, profesor kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je aktivan u sportu kao dužnosnik i sportaš, a član je Savjeta za razvoj civilnog društva Republike Hrvatske za područje sporta. Profesor Kasović istaknuo je važnost rekreacije kroz segment zdravlja, prevencije ovisnosti i socijalizacije, te objasnio pojam civilnog društva kao aktivno i slobodno djelovanje građana u sve sfere društvenog djelovanja.

Predstavljena je inicijativu „Život u pokretu“, rekreacijski program namijenjen građanima Velike Gorice. Program „Život u pokretu“ objedinjava popularne rekreacijske elemente koji uključuju trčanje, biciklizam, rolanje, planinarenje i plivanje uz stručni nazor i vođenje od strane kvalificiranih trenera koji su članovi Kluba. Građanima se nudi mogućnost postizanja vlastitih ciljeva koje žele postići uključivanjem u program –  od poboljšanja tjelesne kondicije, redukcije tjelesne težine do pripreme za uspješno savladavanje prvog polu-maratona. Krajnji cilj je potaknuti građane na kontinuitet u rekreacijskim aktivnostima. Ponuđeni sustav treninga odvija se na području Velike Gorice te se građani mogu upoznati sa rekreacijskim sadržajima grada i okolice.

Program su pozdravili i podržali nazočni predsjednik i tajnik zajednice športskih udruga grada Velike Gorice,  g. Goran Kovačić i g. Davor Štuban te savjetnik za sport pri odjelu za Društvene djelatnosti grada Velike Gorice, g. Darko Ćopić.


Dani vrganja u bistro Babriga