Prijava

Vaša prijava

Green Devil 2014.


Green devil

Triatlon klub Maksimir, Hrvatski akademski sportski savez u suradnji sa Javnom ustanovom Park prirode Medvednica uspješno su organizirali festival zdravlja i kretanja u prirodi na zagrebačkome Sljemenu.

Dvjesto pedeset aktivnih sudionika svih dobi iz cijele Hrvatske i još stotinjak gledatelja i navijača okupilo se na zagrebačkom Sljemenu na festivalu zdravlja i aktivnog kretanja u prirodi. U okviru festivala organizirano je pet utrka od kojih su tri bodovane za Prvenstvo Hrvatske u kros duatlonu te dvije promotivne utrke trčanja u prirodi. U disciplini super sprint kros duatlon, mlađi natjecatelji kadeti i kadetkinje, trčali su prvo 1.2 km, zatim vozili bicikl 5 km te ponovo trčali 0.6 km.

U promotivnoj utrci za najmlađe sportaše u kategoriji 6-7 godina prvi na cilj došao je Petech Jan iz TK Pula ispred Konović Lucije i Petecha Paula. U kategoriji 8.-11. godina prvi je bio Barac Gabrijel iz TK Rival ispred Sever Lea iz TK Maksimir  i Erjavec Alje iz TK Pula. U starijoj kategoriji od 12. godina prva četiri mjesta pripala su natjecateljima TK Maksimira: Čaić Marku, Vuković Nini, Malić Mislavu i Silaj Jeleni.

U najbrojnijoj utrci, utrci studenata na 3 km, nastupilo je 56 natjecatelja sa više fakulteta i veleučilišta u Hrvatskoj. Tako su nastupili studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta Hrvatskih studija iz Zagreba, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Pomorskog fakulteta u Rijeci, VERNa iz Zagreba i Veleučilišta u Velikoj Gorici. Ukupno prvo mjesto osvojio je Kucko Marko sa Visokog učilišta VERN. Drugi i treći na utrci bili su studenti Kineziološkog fakulteta: Erent Bruno i Barišić Ivan.

Čestitamo našim članovima koji su aktivni i u drugim sportovima i klubovima!

Galerija slika dostupna je na FB stranici Green Devil