Prijava

Vaša prijava

Vidovski nogometni “happyning” u Mraclinu

[]

U subotu, povodom Dana Svetog Vida, zaštitnika Mraclina, sportskim događajima na Grabi završio je Vidovski tjedan. Nogometni klub Mraclin predstavio se u odličnom izdanju organizacijom I. kola Turopoljsko-posavske lige i VI. memorijalnog malonogometnog turnira “Blaž, Žina, Gale”. Također, odigrana je prijateljska utakmica na Staroj grabi između veterana Mraclina i prijateljskog kluba iz Kaštel Sućurca koju su dobili domaćini. Rezultat je ionako nebitan, pala je velika fešta. U pauzi malonogometnog turnira prijateljski susret odigrali su navijačka skupina iz Mraclina pod nazivom GPP protiv vatrogasaca JVP Velika Gorica, koji je završio neriješenim rezultatom. Sve nazočne tijekom događaja na velikoj terasi sportskog doma zabavljala je legendarna velikogorička grupa Sjaj koja se tijekom večeri pobrinula za fenomenalan štimung.


VII. TUROPOLJSKO-POSAVSKA LIGA, 1. kolo
Otvorenje ovogodišnje lige odigravalo se po zaista teškim vremenskim uvjetima, na lijepom travnjaku Nove grabe po paklenoj vrućini. Svaka čast igračima svih momčadi. Prikazali su srčan i borbeni nogomet da u što boljem svjetlu predstave svoje mjesto. U osam odigranih utakmica postignuti su slijedeći rezultati: Mraclin – Bukevje 1:0, Novo Čiče – Vukovina 3:3, Gornje Podotočje – Jagodno 2:1, Kuče – Turopolje 4:2, Poljana Čička – Drnek 2:1, Buševec – Okuje 3:2, Lazina Čička – Veleševec 3:1, Ribnica – Rakitovec 3:2.

VI. MEMORIJALNI TURNIR “BLAŽ, ŽINA, GALE”
Na asfaltiranom igralištu Sportskog centra Grabe nastup na malonogometnom turniru je započelo 12 momčadi koje su razigravale u četiri skupine. Samo najbolji sastav u grupi izborio je polufinalne dvoboje. U prvom polufinalnom dvoboju između CB Stari Rim finale je izborio nakon sedmeraca kontra PPS-a, u regularnom dijelu utakmica je završila 2:2. Druga polufinalna utakmica OPG Cvetnić i CB Vision završila je bez golova. U raspucavanju sedmeraca igrači CB Vision pokazali su se umješniji. Da su momčadi podjednakih kvaliteta pokazala je finalna utakmica koja je također završila bez pobjednika. U lutriji sedmeraca rezultat je opet bio neriješen 1:1. Za pobjednika turnira odlučilo je raspucavanje Luke Sedlačeka i Stjepana Martinića koji je ujedno i branio vrata u finalu za svoju momčad. Sedlačeku je Martinić udarac obranio, a kod izvođenja Martinić je sigurno pogodio u mrežu za naslov pobjednika CB Visiona. Organizatori su novčano i peharima nagradili tri 

prvoplasirane momčadi, a pojedinačno epitet najboljih odnijeli su – najbolji vratar je Christian Sambol (CB Vision), Najbolji strijelac Marko Smolec (OPG Cvetnić) doj je Stjepan Martinić (CB Vision) proglašen najboljim igračem turnira. Utakmice su sudili Čunčić i Bratković.

Foto-galerija: Vitomir Štuban i Vlado Vinetić