Prijava

Vaša prijava

Dučec počinje sa probama

[]

KUD Dučec nakon poprilično duge stanke kreće s probama i svim aktivnostima. Probe će početi od 7. rujna prema rasporedu, naravno, uz sve mjere i preporuke HZJZ-a. Iz Dučeca pozivaju sve Mraclince i ostale sugrađane da se priključe radu KUD-a Dučec, u jednu od sedam skupina.

– Posebice apeliramo na roditelje da svoju djecu uključe u rad Društva, jer imati ovakav dragulj u svojem mjestu, a ne uključiti se u njegov rad, prava je šteta. Kroz aktivnosti u Društvu kod djece i mladih potiče se zanimanje za hrvatsku tradiciju i narodno stvaralaštvo, ples i narodne nošnje, razvoj sposobnosti auditivno-glazbene komunikacije, razvoj motorike, razvoj samopouzdanja, osjećaja uspješnosti kroz javne nastupe te razvoj kreativnog izražavanja kroz pokret, ples i pjesmu. Da ne spominjemo da je ovo i vrlo prihvatljiv oblik stvaranja socijalnih navika. Stručni voditelji, dugogodišnje iskustvo i tradicija rada osiguravaju kvalitetno provođenje vremena svih članova – poručuju iz KUD-a Dučec. 

Sve folklorne probe održavat će se u prostorijama Dučeca (ulaz od trgovine Mlin i pekare), dok će tamburaši i vokalna skupina probe održati u velikoj sali Vatrogasnog doma „Ivan Galeković“.

Djeca školske dobi od 3. razreda osnovne škole mogu se priključiti radu tamburaškog podmlatka. Za prijavu i informacije mogu se javiti Matiji Galekoviću na broj 0989782952. U srijedu 8. rujna u 20 sati u prostorijama Dučeca održati će se roditeljski sastanak svih zainteresiranih.

Za rad najmlađe folklorne skupine (djeca od 3 do 7 godina) roditelji se mogu javiti voditeljici Doriani Crnić Vlahovac na broj 0917689912. Za sve ostale informacije možete se javiti tajniku Tomislavu Krešimiru Hubaku na broj 0916354005.

Slijedeće godine, KUD Dučec slavi 100 godina postojanja. Kroz tih 100 godina mnogo je ljudi utkalo dio svog života u rad Društva, a sada – na ulasku u novo stoljeće postojanja – tražimo i nove, mlade snage.