Prijava

Vaša prijava

Dučec u punom sastavu okrunio jubilejski program

[]

Veliki folklorni koncert KUD-a Dučec bio je šlag na rođendanskoj torti Društva. Glazbene i plesne točke Dučecovih sekcija izmjenjivale su se na pozornici i na velikom ekranu koji nas je podsjetio na neke od davnih ili malo svježijih nastupa sačuvanih u arhivama HRT-a i goričke Zajednice kulturno umjetničkih udruga. Uz Veliki tamburaški orkestar redale su se plesne koreografije raznih krajeva našega folklora, od Međimurja do Vrlike i od Bačke do Like, iznijevši pod reflektore Dučecovo blago: kostime, instrumente i ono najvrjednije – članice i članove Društva. Program je završio jednim od Dučecovih “brendova”, legendarnom koreografijom “Doželnica” Vladimira Cvetnića Mileka iz 1969., kojom je puni sastav Društva digao publiku na noge. 

Na kraju programa predsjednik Kos uručio je Dučecove lire autorima programa, našim voditeljima Željku Kravarščanu Studi, Dejanu Pilatušu, Antunu Kotteku, Nenadu Breki te voditeljima podmlatka Doriani Crnić Vlahovac i Matiji Galekoviću, a potom su i izvođači, predvođeni članicama Dučeca, uručili poklon predsjedniku i tajniku KUD-a gg. Matiji Kosu i Tomislavu Krešimiru Hubaku zahvalivši na velikom angažmanu u pripremi i provedbi ovog jubileja.

Što reći na kraju? Bit će ovo zapamćeno – prve reakcije su u tome suglasne – kao jedan od vrhunaca u povijesti mraclinskog kulturno umjetničkog amaterizma. Ne samo zbog stote obljetnice, nego i zbog vrhunskog profesionalizma što su ga Dučecovi amateri demonstrirali ovih dana. Naš vidovski šator “ispratili smo u suzama” kako u šali govorimo, ali doista je taj prostrani čador proteklih dana prekrio takvo obilje emocija, dirljivih sjećanja i pozitivne energije, da nam se na momente činilo kao da je šator tu oduvijek s nama. Nije to, naravno, bila jeftina akvizicija, ali se lako složiti s predsjednikom Matijom kad kaže da se isplatila svaka kuna, a potvrdili su to i Mraclinci i gosti koji su svake večeri punili gledalište. Tu svakako moramo napomenuti izuzetno skladnu suradnju s g. Igorom Vujnovićem i njegovom ekipom koja je suvereno pokrivala kompletnu scensku tehnologiju našega zahtjevnoga programa.

Poslije sinoćnjeg folklornog programa zabava se nastavila uz grupu “Skoro frajeri” te uz izvrstan gulaš kostajničkoga hotela “Djed”. Vidovi dani nastavljaju se današnjim sportskim programom i večernjom zabavom uz grupu Sjaj, a u nedjelju u 11 h u Parku Tomislava Hrkovca čeka nas sveta misa u spomen na sve preminule članove Dučeca.

Foto galerija: Mario Žilec