Prijava

Vaša prijava

KUD Dučec dobio nagradu Grada Velike Gorice!

[]

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeni su prijedlozi za nagrade Grada Velike Gorice u 2022. godini, a među dobitnicima nalazi se i Kulturno umjetničko društvo “Dučec”. Slijedom javnog poziva na predlaganje kandidata za dobitnike javnih priznanja Grada Velike Gorice pristiglo je 20 prijedloga od strane fizičkih i pravnih osoba. Slijedeći utvrđene kriterije o dodjeli javnih priznanja, Povjerenstvo se opredijelilo da se javna priznanja trebaju dodijeliti osobama i udrugama koje su, osim svog kvalitetnog, predanog redovnog rada, ostavile neizbrisiv trag u određenoj djelatnosti u Gradu Velikoj Gorici, promičući osnovne vrijednosti kao nadogradnju i dodanu vrijednost svom redovnom poslu preko i povrh onoga što uobičajena struka zahtjeva. Nakon temeljitog razmatranja svih pristiglih prijedloga, Povjerenstvo se odlučilo dodijeliti 10 nagrada. 

KUD “Dučec” dobitnik je Nagrade Grada Velike Gorice “Zlatna turopoljska podgutnica”  jer je ovogodišnjom proslavom svog prvog stoljeća pokazao svu raskoš svoje prošlosti i sadašnjosti te dao veliki doprinos u jačanju ugleda i promociji Velike Gorice u zemlji i inozemstvu. Kako stoji u obrazloženju, Dučec nije samo škrinja s folklornim blagom, on je već stotinu godina osnova mraclinskog društvenog života, osobna iskaznica koja se prenosi iz naraštaj u naraštaj, zajedno s poukom o tome kako biti dostojan onog najvrjednijeg iz vlastite povijesti. Pod tim je barjakom glas o Mraclinu, selu iz srca Turopolja, KUD Dučec pronio Lijepom našom, ali i mnogo dalje. 

Osim Dučeca, preostali dobitnici nagrada su: Katja Matković Mikulčić – Povelja za životno djelo; Turopoljska udruga skauta TUR, Silva Golemac – Mihanović, Krunoslav Milatović i Željko Mihalj – Nagrada s likom Franje Lučića za iznimna dostignuća na području društvenih djelatnosti; Ilija Jurić – Nagrada “Krčka vrata” za iznimna dostignuća u gospodarskim djelatnostima; Dražen Lučan – Nagrada ” Zlatna turopoljska podgutnica” za iznimna dostignuća u jačanju ugleda i promociji Grada u zemlji i inozemstvu; Buvljakuše i Društvo žena Buševac – Nagrada ” Turopoljsko srce” za iznimna dostignuća na području humanitarnog djelovanja.

Dodjela nagrada održat će se na svečanoj sjednici Grada Velike Gorice, na Dan Grada i blagdan svete Lucije 13. prosinca. Čestitke svim nagrađenima, a posebice našem Dučecu. 

Foto: Andrej Čubra

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike