Prijava

Vaša prijava

Radionice za djecu posvećene obljetnici Škole

[]

Povodom 100. obljetnice izgradnje naše škole KUD Dučec, odlučio je mraclinskim školarcima organizirati razne radionice kako bi potaknuli druženja djece u prostorima KUD-a i proširili kulturne vidike, koji nadilaze sam ples, sviranje i pjevanje. Plan je održati veći broj radionica kroz ovu, jubilarnu godinu. Za ožujak smo pripremili četiri radionice:

12. ožujka 2023. –  toMAgo radionica, čudesan svijet latica

Cilj je djeci približiti novu tehniku slikanja, s kojoj se dosad nisu susretali. Radi se o potpunoj ekološkoj tehnici, za koju je potrebno nekoliko suhih latica te malo kreative. ToMago je autorski postupak gđe. Marije Igaly, stvaranje likovnog djela od prirodnih elemenata – latica cvijeća.

17. ožujka 2023. – Putopisno predavanje / Radionica pisanja putopisa

Ovim programom, autor Damir Vujnovac, djeci donosi informacije o životu njihovih vršnjaka u nama dalekim dijelovima svijeta, koji odrastaju u različitim kulturama. Time širimo horizonte naših mladih mještana i učimo ih toleranciji i prihvaćanju različitosti. Aktivnim sudjelovanjem u radionici potičemo ih na kreativno razmišljanje i bilježenje zapažanja o svijetu oko nas.

22. ožujka 2023. – Književni klub: kajkavsko narječje

Cilj radionice je poticanje navike čitanja kod djece, a uz to Marija Kos približiti će djeci kajkavsko narječje koje se nažalost pomalo zaboravlja i zanemaruje kroz svakodnevni govor. Kroz čitanje zabavnih priča i igru, djeca će imati priliku upoznati raznolikost narječja.

31.ožujka 2023. – Tradicijsko ukrašavanje jaja voskom

Radionicu tradicijskog ukrašavanja jaja voskom održati će djelatnica Muzeja Turopolje, gospođa Maja Ergović. Na sirovim jajima djeca će ispisivati tradicijske motive voskom, potom jaja kuhati u tekstilnim bojama. Vosak se u procesu kuhanja otopi, a prekrasni motivi ostanu.

Djecu će detaljnije o radionicama obavijestiti učiteljice u školi. Sve radionice će za djecu biti besplatne.