Prijava

Vaša prijava

Dani folklora u Velikoj Gorici

[]

U nedjelju, 19. ožujka, u Dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održat će se 23. gradska smotra dječjeg folklora. U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice na pozornicu od 17 sati stiže 21 grupa malih folkloraša iz brojnih mjesta u okolici grada: Čiča, Lukavca, Velike Mlake, Buševca, Kravarskog, Šiljakovine, Donje Lomnice, Ščitarjeva, Gradića, Bukevja, Mičevca te Velike Gorice i Mraclina. 

Dučec će se na dječjoj smotri folklora predstaviti dvjema točkama – najmlađi folkloraši izvest će koreografiju Posavine “Savila se bijela loza vinova” pod vodstvom Doriane Crnić Vlahovac, a nešto stariji folkloraši izvest će koreografiju Podravine “Tri guske bijele” pod vodstvom Dejana Pilatuša. Tamburaše su uvježbali Matija Galeković i Željko Kravarščan. Da svi lijepo izgledaju na pozornici pobrinut će se Marica i Ana Cvetnić. 

Druge nedjelje, 26. ožujka, također s početkom u 17 sati, održat će se smotra koreografiranog i izvornog folklora. Dučec će se predstaviti koreografiranim folklorom iz Podravine pod nazivom “Na kraj sela kolo igra”. Koreografiju su uvježbali Dejan Pilatuš i Željko Kravarščan.