Prijava

Vaša prijava

Dučecov podmladak na gradskoj smotri folklora

[]

U nedjelju je u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održana gradska smotra dječjeg folklora. U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice na smotri se predstavila 21 grupa malih folkloraša iz brojnih mjesta u okolici grada: Čiča, Lukavca, Velike Mlake, Buševca, Kravarskog, Šiljakovine, Donje Lomnice, Ščitarjeva, Gradića, Bukevja, Mičevca te Velike Gorice i Mraclina. 

Dučec se na smotri folklora predstavio dvjema točkama – najmlađi folkloraši koreografijom Posavine “Savila se bijela loza vinova” pod vodstvom Doriane Crnić Vlahovac, a nešto stariji folkloraši izveli su koreografiju Podravine “Tri guske bijele” pod vodstvom Dejana Pilatuša. Tamburaše su uvježbali Matija Galeković i Željko Kravarščan. Da svi lijepo izgledaju na pozornici pobrinule su se Marica i Ana Cvetnić. 

Gospodin Knežević koji je pratio smotru te koji će dati i svoje stručno mišljenje o najboljim točkama ukratko je komentirao smotru na svom Facebook-profilu: “… sudjelovalo je 329 djevojčica, 56 dječaka i 104 tamburaša, ukupno 489 izvođača. Svoje programe izvela je 21 skupina iz 14 društava. Sjajna kostimografija, primjereni folklorni programi i uvježbane izvedbe…” 

Na smotri je sudjelovalo 60 mraclinskih folkloraša, koji su dali sve od sebe i pokazali se u najboljem svjetlu. Nakon smotre u prostorijama Dučeca organizirano je malo druženje djece, voditelja i roditelja. Ovim prilikom predsjedništvo Dučeca zahvaljuje svim voditeljima, garderobijerkama te roditeljima na podršci, ustrajnosti i pomoći u organizaciji ovog nastupa, ali i svih ostalih nastupa koji nam slijede. 

Izvedene koreografije Mraclinci će moći vidjeti 23. travnja prilikom obilježavanja Jurjeva u Mraclinu kojeg Dučec organizira u suradnji s Plemenitom sučijom Mraclin. 

Foto: Andrej Čubra, Velika Gorica online, KUD Dučec