Prijava

Vaša prijava

Austrijsko odličje Zori Cvetnić

[]

Zora Cvetnić – naša sumještanka, samozatajna, nenametljiva, požrtvovna, radišna, “mali čovjek velikog srca”, majka troje djece, baka šestero unučadi. Svoj radni staž započela je u tadašnjem Generalnom konzulatu Republike Austrije 31. svibnja 1976. godine i radila je sve do 31. prosinca 2022. godine. Punih 47 godina radila je za Austrijsko veleposlanstvo, za Republiku Austriju, a Veleposlanstvo je na neki način smatrala svojim drugim domom. Svim poslovima pristupala je savjesno i odgovorno.

Njezin trud i angažman bio je za zapažen i u konačnici nagrađen. Naime, predsjednik Republiike Austrije odlučio je dobijeliti našoj Zori zlatnu medalju za kontinuiran i predan rad na svečanosti koja je bila upriličena u rezidenciji Austrijskog konzulata, uz mnoge uzvanike. Priznanje joj je uručio aktualni veleposlanik u Republici Hrvatskoj gosp. Markus Wuketich uz riječi zahvale i poštovanja. U svojem govoru istaknuo je da je Zora svojom predanošću pridonijela radnome moralu i slozi u Veleposlanstvu koji su bili temelj uspješnog djelovanja Austrijskog veleposlanstva i u kriznim vremenima Domovinskog rata, pandemije i potresa.

Na kraju joj je zaželio puno zdravlja, sreće i mnogo radosnih trenutaka u krugu obitelji. Draga Zora, ti si dobar primjer drugima. Uživaj u zasluženoj mirovini. Neka Ti dragi Bog podari zdravlje. Budi na ponos svojoj obitelji i našem Mraclinu.

Post Austrijsko odličje Zori Cvetnić je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.