Prijava

Vaša prijava

Proslava 80. rođendana

[]

Juraj Galeković iz Mraclina svečano je proslavio svoj 80. rođendan. Svi pozvani gosti dobili su pozivnice na kojima su fotografijama označene najznačajnije dionice života gospodina Juraja:
– Slika s bavarskim šeširima iz vremena kad se Romana udavala, na brijegu visokom 1300 m, pa kada sam hodao 800 km da bi došao iz Stuttgarta u Mraclin, zatim foto gdje mi je obitelj i pokojni zet i njihovo vjenčanje. Dalje su na slici kuglaši, povratnici iz Njemačke, mi smo bili među osnivačima i još kuglamo u Gorici. Također i moj Kuglaški klub Hajduk. Kuglali smo u prvoj kuglačkoj ligi u Baden-Wuerttembergu. U Njemačkoj sam kuglao 50 godina, a ovdje u Hrvatskoj kuglam i danas. Krajem godine uvijek imamo druženje na kojem se okupe svi povratnici kuglaši iz cijele okolice Velike Gorice. Tu je i moja folklorna grupa koju sam vodio 24 godine.
Proslava rođendana održana je u Društvenom domu u Mraclinu gdje je bilo 80 uzvanika. Točno prema broju godina. Goste je zabavljao mladi tamburaški sastav iz Kravarskog. Među gostima je bio šogor Darko, sestre i nećakinja koja kao fizičarka radi u Parizu i priznata je cijelom svijetu, ali se ipak želi vratiti u Hrvatsku. Također je došla i nećakinja iz Rijeke. Uz njih su bili i mnogi dragi gosti kuglaši i umirovljenici kao i mnoge obitelji iz Mraclina. Da se naše kuharice ne muče po toj vrućini, za bogati jelovnik bio je zadužen restoran Grof.
– Na proslavi su najviše inzistiralale moje kćeri Maja i Romana. Tu su bile i unuke Lea, Minea i unuk Luka. Posebno nas je razveselio dolazak gospođe iz Slovenije s kojom smo bili u Njemačkoj i njezine prijateljice.
Susret ljudi koji su mnogo vremena proveli zajedno izazvao je puno emocija i suza koje je u takvim situacijama nemoguće zadržati. Gospodin Juraj posebno i najviše  zahvaljuje svojoj gospođi Ani koja je to sve organizirala i koja mu je podrška u životu od trenutka kada su se prvi puta ugledali i zavoljeli.  Također i Mjesnom odboru koji je izašao u susret te bez problema ustupio Društveni dom koji je bio ukrašen dekoracijama što su samo za tu svečanost donesene iz Njemačke.


 

Post Proslava 80. rođendana je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.