Prijava

Vaša prijava

“Majčina riječ je najtoplija, ali i najoštrija” iz velikomešne propovijedi vlč. Cujzeka

[]

Usprkos 33° C na otvorenom prostoru NK Jelačić, brojni su vjernici došli na misno slavlje u 11 h, koje je predslavio dekan Zapadnovaraždinskog dekanata vlč. Ivica Cujzek. U dojmljivoj propovijedi zapitao je sve nas: jesmo li spremni stati iza svoje vjere na način na koji je stala jedna obična žena, Marija iz Nazareta? Lijepo je slušati o velikim brojevima koji se ovih dana navode uz naša brojna marijanska svetišta, nastavio je, ali što će od te statistike opstati već na idućoj nedjeljnoj svetoj misi? Stoga, neka nam Marija bude vodilja ne samo za blagdane nego i u svakodnevnom životu, u kojem nam Gospodin njenim skutom može otrati svaku suzu.

Na kraju euharistijskoga slavlja župni vikar vlč. Domagoj Topić zahvalio je svim pojedincima, udrugama i ustanovama, koji su pridonijeli prirednji ovogodišnje devetnice, te nazočili blagdanskim svetim misama. Nakon mise u župnom je dvoru gradonačelnik Ačkar vlč. Saboleku, kojemu je ovo bila posljednja Velika meša na dužnosti vukovinskog župnika, predao prigodni poklon, a Župa se našem pastiru odužila i posebnim izdanjem Gospe vukovinske, koji je svojevrsna spomenica plodnim desetljećima što ih je naš župnik proveo u ovom kraju. Podsjećamo, oproštajna misa župnika vlč. Đure Saboleka bit će 18. kolovoza u župnoj crkvi u 11.30 h. 

Foto: Zvona Šafar, Facebook stranica Krešimira Ačkara

Post “Majčina riječ je najtoplija, ali i najoštrija” iz velikomešne propovijedi vlč. Cujzeka je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.