Prijava

Vaša prijava

Paljenje rakije u dvoranskim uvjetima

[]

Iako se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ovogodišnje paljenje rakije održalo u dvoranskim uvjetima – naime, u našem Društvenom domu – atmosfera nije ničim zaostala za spelancijama proših godina. Uostalom “Rakia connecting people”, kako je glasio jedan od prigodnih slogana. U gradnji toga ozračja posebno ističemo našega kazandžiju Kikija Galekovića i njegove asistente, a ne smijemo zaboraviti ni osobit doprinos što ga dugujemo našim ovogodišnjim gostima, KUD-u Putalj iz Kaštel Sućurca, koji su nas uputili u folklornu baštinu gradskih mediteranskih sredina, što je svojevrsno osvježenje uobičajenog programa Paljenja. Pri tome svakako imamo na umu i angažman što su ga članovi Putlja pokazali u prigodnim aftericama – u petak nakon večere i u subotu nakon glavnoga programa.

U službenom dijelu protokola čelnici dvaju društava – Matija Kos u ime Dučeca i Mili Jerčić u ime KUD-a Putalj – izmijenili su prigodne poklone pa se možemo nadati da će suradnja folkloraša ići putem koji su već davno utabali mraclinski i kaštelanski vatrogasci.

Ne smijemo preskočiti ni osobit trenutak u programu Paljenja, a to su najmlađi članovi Dučeca kojima je ova priredba, prema određenoj tradiciji, jedan od prvih nastupa, pa je točka izvedena pod budnim okom Doriane Crnić Vlahovac još jednom pokazala da Dučec ne treba brinuti za svoju budućnost. Posjeta (i promet) – uzevši u obzir okolnosti – bili su vrlo dobri, a tome je pridonijelo i potporništvo: obitelj Mikice Cvetnića Esperantovog i obitelji Macenić. Još jedna lijepa subota u Mraclinu, a tome, uz brojne goste, mogu posvjedočiti i zamjenik gradonačelnika Neven Karas i Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

Post Paljenje rakije u dvoranskim uvjetima je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.