Prijava

Vaša prijava

NK MRACLIN – Božo Šešina novi trener seniora


trener-nk.2016

Teška borba za opstanak nekad uspješnog kluba

Na Novoj grabi službeno je predstavljen novi trener Mraclina. Petoligaš je jesenas ostao bez trenera-igrača Tomislava Škrinjarića koji je potražio drugu sredinu, a za njegovog nasljednika mraclinska Uprava odlučila je postaviti Božu Šešinu kojega čeka više nego zahtjevan posao jer treba vaditi “kestenje iz vatre”. Relativno nepoznat trener na seniorskoj sceni Šešina dobio je samo jedan zadatak – dići Mraclin sa zadnje pozicije iz opasne zone ispadanja. Uvodno smo Šešinu zamolili da se predstavi ?
Šešina: ” Kao mladom i perspektivnom igraču u Segesti dogodila mi se povreda poslije koje sam se vratio igrama u nekoliko turopoljskih klubova da bi na kraju završio u trenerskim vodama. Odlučio sam završiti na Nogometnoj akademiji trenerski UEFA program za koji imam licencu. Uslijedila je suradnja sa tri moja mentora Siniša Klafurić, Senad Harambašić i Dinko Livada uz koje sam dobio razinu više. Kao trener sam radio u Mladosti iz Obrezine u svim selekcijama, Klasu iz Mičevca, a trenerske uspjehe smatram u Udarniku sa kadetima i juniorima te pomoćnik trenera seniora koji su izborili nastup u III HNL. Čekajući novi izazov stigao je poziv iz Mraclina gdje čujem da je moj dolazak želja većine igrača. Uz sve to sjetim se i mladosti kada sam kratko stanovao u Mraclinu.”
Mraclin je novi izazov, klub je posljednji na tablici u zoni ispadanja, treba odgovoriti na te zahtjeve ?
Šešina: “Mraclin ne zaslužuje ovo mjesto, igrački kadar uz dosadašnje prinove je više nego solidan. Oko osamdesetak posto igrača znam iz mlađih pogona, neke iz seniora , a samo radom i zalaganjem na terenu tražim da budu klapa, kako na terenu tako i izvan njega. Da bi se postigli rezultati, treba se žrtvovati. Presudne su nam domaće utakmice, naši glavni konkurenti za opstanak dolaze nam u goste koje trebamo dobiti pred našom publikom, naravno trebat će nam i koji gostujući bod jer puno je kombinacija u igri u donjem dijelu tablice. Naša realnost je sredina ljestvice, u stanju smo napraviti sve moguće kako bi Mraclin bio tamo gdje i pripada. Opstanak nije nemoguća misija.”
Pripremno razdoblje počinje 26. veljače, imate nešto manje od šest tjedana vremena za uigravanje momčadi ?
Šešina:” Radit ćemo tri puta tjedno uz pripremne utakmice. U prva dva tjedna kombinirat ćemo dvoranu i igralište, sve ovisi o vremenskim uvjetima. U planu je šest pripremnih utakmica te Kup utakmica NSVG. Jamnica, Banovac iz Gline i juniori Gorice su zakazani termini dok za još tri utakmice treba fiksirati datum odigravanja.”

Mraclin u proljetni dio sezone ulazi s novim trenerom, ali i prinovama koje su zasad najavljene: Luka Krklješ, Viktor Bartolović, Božidar Turković, Josip Domitrović, Bruno Vrban te povratnici i bivši igrači Matija Šimun i Željko Cvetnić. Uz gore navedene spomenimo “stari” igrački kadar koji će konkurirati za mjesto u momčadi: Sony Dražić, Dejan Debijađi, Kristijan Japec, Ivan Prelec, Matej Čičak, Josip Barišić, Mario Kos, Ivan Kos, Josip Hrženjak, Anđelko Domitrović, Davor Janječić, Nino Košković, Dean Rus, Nebojša Cetić, Jasmin Blagušević, Mario Lešković i Domagoj Pastuović.
Također svi u klubu željno iščekuju povratak na teren nakon dugotrajne ozljede kapetana Tomislava Lučića jer njegovo prisustvo na terenu zaista daje drugačiju dimenziju momčadi na Novoj grabi.
Uz promjenu trenera na Skupštini kluba koja je zakazana 6. veljače Mraclin će zasigurno dobiti i novog predsjednika jer Marijanu Vinetiću ističe mandat. U klubu ne žele izlaziti u javnost sa imenom nasljednika jer ga trebaju potvrditi članovi Skupštine kao i njegove najbliže suradnike u novoj Upravi. Nastavak prvenstva biti će vrlo neizvjestan, u Mraclinu vjeruju da su čuda moguća, da vrijedi igrati dalje i vjerovati u pozitivan ishod na proljeće.

20160124_103117-01
20160124_101645-01
20160124_102125-01
20160124_101234-01

 

Post NK MRACLIN – Božo Šešina novi trener seniora je prvi puta viđen na MRACLIN . HR .


Petaši i šestaši u Maloj sceni