Prijava

Vaša prijava

TO HDZ Mraclin protiv prihvaćanja Istanbulske konvencije


Predsjednik mraclinskog HDZ-a dr. med. dent. Krešo Hubak u povodu predstojeće saborske rasprave o tzv. Istanbulskoj konvenciji, obratio se javnosti, predsjedniku Velikogoričkog odbora HDZ-a, Županijskom odboru HDZ-a te Glavnom tajništvu stranke, sljedećim otvorenim pismom:

Poštovani,

želim Vam pisanim putem dati do znanja što o eventualnom usvajanju Istanbulske konvencije u Hrvatskom državnom saboru mislimo ja i moje članstvo (Verba volant, skripta manent).
Smatramo da spomenuta konvencija donosi opasnosti da se u hrvatsko društvo uvedu rodne definicije za koje mi smatramo da nisu potrebne i utemeljene na znanstvenim spoznajama.
Drugim riječima, kao liječnik mogu ponoviti samo ono što je jedan kolega iz Splita izjavio u dnevnom tisku, a to je da se svi rađamo ili kao muško ili kao žensko. Nikakav rod ne dolazi u obzir da ga određujemo naknadno. Onaj tko to ne vidi ne može se smatrati kršćaninom i katolikom, što su jasno izrekli i papa i naši biskupi.
Usvajanjem IK od strane HDZ-a naša stranka definitivno prestaje biti demokršćanska i više neće biti ona stranka u koju smo se ja i većina mojih članova učlanili 1990. godine.

U Mraclinu, 10. travnja 2018. godine

Krešo Hubak, v.r.

Post TO HDZ Mraclin protiv prihvaćanja Istanbulske konvencije je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.