Prijava

Vaša prijava

Dučec na smotri u Novom Vinodolskom


U subotu 5. svibnja Kulturno umjetničko društvo Dučec sudjelovalo je na XII. susretu KUD-ova „More i ravnica“ u Novom Vinodolskom. Program je započeo mimohodom svih sudionika na Korzu hrvatskih branitelja, podno Frankopanskog kaštela, a nastavio se nastupom u Domu kulture, gdje je nakon službenoga dijela bila priređena fešta za sve sudionike.

Uz naše društvo na smotri su sudjelovali domaćini, KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog, KUD „Dangubice“ iz Kutereva, Folklorno društvo „Pazin“ te KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića. Dučec je predstavila veteranska skupina sa koreografijom Međimurja te tamburaški orkestar koji je izveo splet prigorskih tema. Veteranska skupina, koja je počela sa radom prije nekoliko mjeseci dostojno je predstavila naše Društvo i Mraclin. Riječ o ekipi koja je prije desetak godina bila prva folklorna postava društva, a ovo je bio njihov prvi nastup nakon toliko godina. Ples nisu zaboravili (što smo ionako znali), ali su impresionirali mladenačkom kondicijom potvrdivši kako i dalje imaju snage i volje za radom. Izvevši zahtjevnu i složenu koreografiju pokazali su zašto uprava Društva ima velika očekivanja od njih. Naravno, i naši su se tamburaši pokazali u najboljem svjetlu i ponovno dokazali da je mraclinska tamburaška škola na visokom nivou.

Na putovanje u Novi Vinodolski išli su i članovi Upravnog te Nadzornog odbora, stoga je ovo bila odlična prilika za druženje, rezimiranje dosadašnjih aktivnosti, ali i stvaranje planova za nova gostovanja i manifestacije. Naime, u Dučecu teku pripreme za XIII. dane svetog Vida – koji se ove godine održavaju od 11. do 17. lipnja – a krajem lipnja Društvo sudjeluje na Županijskoj smotri izvornog folklora u Svetom Ivanu Zelini. O svemu ćete biti na vrijeme informirani.

(Foto Vesna Tafra)

Post Dučec na smotri u Novom Vinodolskom je prvi puta viđen na MRACLIN.HR.