Prijava

Vaša prijava

Božićni koncert Dučeca za kraj još jedne uspješne godine


U petak 28. prosinca u Društvenom domu u Mraclinu Kulturno-umjetničko društvo ”Dučec” održalo je tradicionalni Božićni koncert. Na koncertu su nastupile gotovo sve skupine Društva: dječji folklorni zbor – srednja skupina Društva, starija folklorna skupina te vokalna skupina uz pratnju tamburaša. Članovi Dučeca izveli su dvadesetak božićnih napjeva i pjesama cijele Hrvatske. 

Predsjednik KUD-a, Matija Kos, u ime svih članova Dučeca pozdravio je okupljene te im zaželio čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu.

– Ovo je bio posljednji nastup Dučeca u 2018., a događanja u odlazećoj godini zaista je bilo mnogo – od Dana svetog Vida pa do Dučecovih spelancija koje su vrlo dobro primljene od strane mještana, ali i gostiju izvan Mraclina. Pozivamo vas da nas pratite i dalje, hvalite kad je nešto dobro. Slobodno nas i kritizirajte, jer greške se uvijek događaju. Mi smo amateri, volonteri koji sve ovo rade iz ljubavi prema Društvu i prema Mraclinu. Trudit ćemo se sljedeće godine biti još bolji – istaknuo je predsjednik i zahvalio svima na dolasku na koncert, te onima koji prate rad Društva tijekom cijele godine. Na kraju koncerta, svi izvođači i publika izveli su pjesmu ”Narodi nam se”, a potom je nastavljeno druženje u prostorijama Dučeca.

KUD ”Dučec” trenutno je na zasluženom kratkom odmoru. Pripreme za nadolazeće nastupe u 2019. godini počinju već 14. siječnja, a podsjećamo da u petak 4. siječnja u Mraclinu gostuje glumica Marija Sekelez sa svojom kazališnom predstavom „Oskar i gospođa u ružičastom“.

Više fotografija potražite na Facebook stranici Dučeca.