Prijava

Vaša prijava

Tamburaška večer za pamćenje u Mraclinu


KUD Dučec je ponovno napunio mraclinski Društveni dom i posjetiteljima u sklopu Vidovih dana pružio nezaboravan glazbeni događaj. Sedam tamburaških selekcija, tijekom cijele  večeri bili ‘pod aplauzima’ razdraganih gostiju. Na pozornici su se smjenjivale generacije tamburaša, a svaka je sa sobom nosila dah godina i pjesme kojima su nekad, a većina njih i sad,  razveseljavali naše duše i srca. Osim mraclinskih tamburaških sastava, nastupali su i prijatelji i dragi gosti Mraclina – tamburaški sastav Harmonija iz Buševca.

Foto: Vlado Vinetić

Poseban dio večeri bio je nastup tamburaškog podmlatka koji je nakon devet mjeseci aktivnog rada, imao prvi javni nastup. Djeca su vrlo točno i uvježbano izvela tri pjesme, a komentari posjetitelja su bili kako se Dučec i Mraclin ne trebaju bojati za budućnost tamburaša.

Foto: Vlado Vinetić

Na kraju koncerta predsjednik Matija Kos zahvalio se svim sudionicima i voditeljima Dučecovih tamburaša – Željko Kravarščanu Studi i Matiji Galekoviću Benu. Koncert je tradicionalno završio zajedničkom pjesmom svih sudionika  „Lepo naše Turopolje“ gdje su se pridružili i voditelj Kravarščan te predsjednik Kos.

Foto: Vlado Vinetić

Posjetitelji su uz dobru kapljicu i mraclinsku kotlovinu za koju je zaslužna vrhunska ekipa u sastavu Željko Kodrnja, Zdravko Štuban Šršek, Darko Cvetnić Đara i Stjepan Rogina Das, do ranih jutarnjih sati  pjevali i svirali tamburaške melodije, a najviše su nam godile izvorne mraclinske popevke.

Foto: Vlado Vinetić

Foto – galerija: Vlado Vinetić