Prijava

Vaša prijava

Uskrs našeg života

[]

Ako Božić u nama izaziva osjećaj topline, onda je ono što osjećamo za Uskrs – veličanstven osjećaj pobjede života nad smrću. Veliki tjedan koji nam predstoji, uvod je u Muku Isusovu, u sve ono što je pretrpio da bi nas otkupio.

Otkupio od čega? Od grijeha koji nas pritišću, kojima se u svojoj ljudskoj slabosti ne možemo oduprijeti. Teško je zamisliti fizičku bol i poniženje koje je trpio, koje je, u svojoj svemogućnosti, mogao i izbjeći. Mogao se voditi onom ljudskom: ma što me se tiče. Vodio se onom božanskom: svaki je čovjek dijete Božje. Svaki čovjek zaslužuje spasenje i raj. Sve je učinio da do tog raja i dođemo. Dao nam je sakramente, dao nam je oprost ma koliko puta posrnuli i za to se pokajali. 

Uskrs je najsvečaniji kršćanski blagdan, blagdan koji nam daje nadu u vječni život, ma koliko je to nama ponekad neshvatljivo. Ne moramo sve razumjeti, ali Mu moramo vjerovati. Sve što je obećao, to je i ispunio. Čekamo Njegov posljednji dolazak. Vjerujem – u radosti i spokoju. Proslavimo Uskrs na dostojanstven način, u okolnostima koje su izazov našeg vremena i ne zaboravimo: Krist je put, istina i život!

Sretan Uskrs!