Prijava

Vaša prijava

Ovdje je trenutni pregled stanja s poplavama u Hrvatskoj. Izvanredno stanje još na snazi kod Farkašića

[]

Izvanredno stanje obrane od poplava i dalje je snazi na Kupi kod Farkašića, a izvanredne mjere primjenjuju na rijeci Odri, Savi kod Jasenovca i Česmi, priopćilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite u subotu.

Na Kupi kod Farkašić, Odri i Savi kod Jasenovca vodostaj opada, a samo rijeka Česma sa 467 centimetara stagnira, navedeno je.

Voda iz sustava vodoopskrbe Pašina Vrela, kojim se napaja Hrvatska Kostajnica, nije za ljudsku upotrebu te ju je potrebno obvezno prokuhavati.

Na području Hrvatske Dubice vatrogasci stalno ispumpavaju vode iz podruma i ostalih objekata te zaobalne vode na kritičnim točkama, kaže se.

Izvanredne mjere obrane od poplava ukinute su na Korani i Kupi u Karlovcu, kritična mjesta se nadziru i ispumpavaju, a zbog vode na kolnicima još su zatvorene brojne ceste.

Slično je i na području Pisarovine u Zagrebačkoj županiji, gdje se po potrebi pune vreće sa pijeskom i učvršćuju zečji nasipi, a stanovnike Gradeca Pokupskog i Kupske ulice u Pisarovini vatrogasci prevoze čamcem.

Zbog puštanja vode u prirodnu retenciju Lonjsko polje i prelijevanja preko prometnice na ulazu u šumu Žutica iz smjera Križa, kod naselja Velika Hrastilnica, cesta je zatvorena za promet i redovito se obilazi.

Na poplavljenim područjima Zadarske županije provode se mjere dezinfekcije, deratizacije, čišćenja i isušivanja poplavljenih dijelova terena.

U Općinu Gračac dostavljeno je 25 isušivača iz Ravnateljstva civilne zaštite i četiri iz grada Pule. Voda iz vodovoda se još mora prokuhavati, poručili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

 

Objava Ovdje je trenutni pregled stanja s poplavama u Hrvatskoj. Izvanredno stanje još na snazi kod Farkašića pojavila se prvi puta na Novi list.