Prijava

Vaša prijava

Ivan Leko nakon slavlja na Rujevici: “Ovo nije samo utješna nagrada”

[]

RIJEKA Nogometaši Hajduka svladali su (2:0) Šibenik u finalu SuperSport Hrvatskog kupa na Rujevici.

– Ovo je nešto veliko. Nije Kup samo neka utješna nagrada, polako vraćamo pobjednički mentalitet. Bilo je kako se očekivalo, zatvoreno i oprezno. Napadali smo organizirano, nije bilo lako. Trebalo je strpljivosti i koncentracije. Da mi je netko 31. prosinca rekao da ćemo osvojiti drugo mjesto i Kup odmah bih potpisao. Imao sam jako teško razdoblje dva, tri mjeseca, ali, eto, uspjeli smo se dignuti.

Ponosan sam na sve koji su dali svoj obol u svemu u posljednje vrijeme, sada smo koji kotačić bolji nego što smo bili. Možda sam ja u Hajduku prebrzo nešto htio, spustili smo se dvije stepenice pa opet rasli. Jako sam sretan zbog svega, ovo mi puno znači, a vjerujem i igračima – rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Damir Čanadi naglasio je kako je velika stvar za Šibenik što je uopće stigao do finala.

– Kad sve sagledamo, Hajduk je zasluženo slavio. Nismo bili oštri niti dovoljno konkretni. Taktički bez lopte odigrali smo dobro, no vidjeli ste kako se Livaja zagradio kod gola. Takvog igrača volio bih i ja imati u momčadi. Iz te njegove akcije primili smo prvi gol.

Jesam li razočaran? Generalno sam ponosan na momčad, posebno kako su odigrali nakon teške situacije i ispadanja iz lige. Šteta za naše navijače, voljeli bismo da ih je toliko i na Šubićevciu. Željeli smo im donijeti taj trofej, ali nismo uspjeli. No, velika je stvar što smo završili u finalu, drugi put u povijesti. Izbacili smo Goricu i Dinamo. To nije mala stvar – rekao je Čanadi.

Objava Ivan Leko nakon slavlja na Rujevici: “Ovo nije samo utješna nagrada” pojavila se prvi puta na Novi list.