Prijava

Vaša prijava

Hajduk uvjerljiv u reprizi finala Kupa, Subašić se u suzama oprostio od nogometa

[]

SPLIT U dvoboju posljednjeg 36. kola HNL-a i u reprizi finala ovosezonskog Kupa, nogometaši Hajduka na svom su Poljudu svladali Šibenik 3-0 (3-0).

U finalu Kupa Hajduk je slavio 2-0, dok je ovaj put bio još uvjerljiviji. Sve golove Splićani su dali u drugom poluvremenu, a strijelci su bili mladi, 17-godišnji Roko Brajković u 54., Jan Mlakar u 64. i Yassine Benrahou u 77. minuti.

U ovom susretu od nogometa se oprostio 39-godišnji Danijel Subašić, legendarni vratar hrvatske reprezentacije koji je svojim sjajnim obranama bio jedan od ključnih igrača Hrvatske na putu prema srebru 2018. godine, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Subašić je ranije u karijeri bio u Hajduku od 2008. do 2012. godine, dok je u drugom navratu u splitskom klubu boravio od 2021. godine.

Velikim i dugotrajnim pljeskom u 24. minuti nagrađen je Subašić koji je počeo utakmicu protiv Šibenika te je u tom trenutku napustio poljudski travnjak i po posljednji put kao vratar pozdravio navijače.

Inače, Hajduk je od samog početka bio dominantan te je u uvodnim minutama mogao doći do prednosti od nekoliko golova protiv Šibenika. No, nije, jer je u 2. minuti Mesa blokirao udarac Brajkovića, dok je u 19. slabo reagirao Jan Mlakar pred suparničkim vratima.

Šibenska mreža ipak se zatresla u 35. minuti. Strijelac je bio Livaja, ali je VAR potom poništio vodstvo Hajduka zbog zaleđa.

Gosti su ipak pokleknuli u 54. minuti kada je Livaja pripremio šansu 17-godišnjem Roku Brajkoviću, a ovaj je svladao Đakovića i postigao svoj premijerni pogodak za Hajduk u seniorskoj konkurenciji.

Nakon primljenog pogotka nešto su hrabrije zaigrali Šibenčani, ali su dodatno potonuli deset minuta nakon prvog pogotka. U 64. minuti, nakon kornera, dobro je reagirao Mlakar i zabio za 2-0.

U 74. minuti Benrahou je pogodio okvir vrata, ali je precizniji bio tri minute kasnije kada je vrlo efektno, lob udarcem, prebacio gostujućeg golmana i postavio konačnih 3-0.

Šibenik se tako visokim porazom oprostio od prvoligaškog društva i iduće sezone će igrati u Prvoj NL.

Posljednju utakmicu ovog kola, ali i cijele sezone, odigrat će Dinamo i Gorica na maksimirskom stadionu od 19.15 sati.

Objava Hajduk uvjerljiv u reprizi finala Kupa, Subašić se u suzama oprostio od nogometa pojavila se prvi puta na Novi list.