Prijava

Vaša prijava

Hrvatski reprezentativac napustio Cibonu pa potpisao za Zadar

[]

ZADAR Lovro Mazalin, 26-godišnji 205 cm visoki košarkaš koji je u prošloj sezoni bio ponajbolji igrač zagrebačke Cibone, novo je pojačanje Zadra, priopćio je u utorak aktualni hrvatski prvak.

Mazalin je sa Zadrom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja suradnje za još jednu sezonu, a ovo će mu biti drugi dolazak u klub, nakon što je u zadrskom dresu nastupao u sezoni 2016./2017., tada kao posuđeni igrač iz zagrebačke Cedevite.

“Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Prošlu sezonu u Ciboni odigrao je na vrhunskoj razini i vjerujem da će nam dati veliki doprinos u sljedećoj”, izjavio je u priopćenju sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

Mazalin je košarkaški put započeo u rodnom Sisku, potom je prošao kroz Ciboninu juniorsku školu, da bi uslijedio odlazak u Cedevitu u kojoj je preoveo najduže vremensko razdoblje (2013. – 2016.). Nakon posudbe u Zadru, po jednu je sezonu boravio u španjolskoj Zaragozi i sarajevskim Sparsima, da bi se vratio u hrvatsku klupsku košarku u dresu Gorice za koju je igrao dvije sezone.

Nakon toga je jednu sezonu odradio u francuskom Poitiersu, a potom zaokružio svoj košarkaši put povratkom u seniorsku momčad Cibone.

Prošle je godine pod vodstvom Josipa Sesara imao prosjek od 12 koševa, pet skokova i 2,6 asistencija u ABA ligi, dok je u domaćem prvenstvu taj učinak bio još bolji s prosjekom od 15 poena, devet skokova i tri asistencije. S Cibonom je osvojio Kup Krešimira Ćosića.

Mazalin se trenutačno nalazi na pripremama s reprezentacijom koju već u srijedu, 19. srpnja, čeka prva utakmica u novom krugu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025.

Objava Hrvatski reprezentativac napustio Cibonu pa potpisao za Zadar pojavila se prvi puta na Novi list.