Prijava

Vaša prijava

Lijevi bočni igrač Bijelih zabljesnuo na startu sezone: “Potući ćemo se za igranje u skupini”

[]

RIJEKA Toni Fruk, Franjo Ivanović i Marco Pašalić u kratko su vrijeme postali nositelji igre Bijelih, svi odredom igrači pristigli ovog ljeta, ciljano dovedeni da ojačaju napadački potencijal Riječana. No pomalo u sjeni ovog trojca, od početka sezone na visokoj razini igra i Bruno Goda, lijevi bočni igrač koji je na Rujevicu stigao krajem prošle godine. U redove Riječana došao je kao slobodan igrač nakon što je pet godina u kontinuitetu branio boje Slaven Belupa. I sakupio popriličan prvoligaški staž s više od 120 utakmica.

Goda jedno vrijeme nije igrao zbog ozljede, ali nakon što je prošao pripreme, postaje sve važnije Jakirovićevo rješenje za igru uz aut liniju. Bruno često »šparta« po lijevoj strani gore-dolje, centrira, a u posljednje vrijeme i zabija. Dosad je triput bio strijelac, prezentirao da je dobar i u igri glavom kada se nađe u šesnaestercu. Posebno je opasan iz prekida.

– Pobjeda od 6:0 nad Istrom, odnosno sam rezultat govori sam za sebe. Malo smo se mučili u startu, ali kad smo zabili to je bilo stvarno jako dobro – kaže Goda. – Nosile su nas i tribine, hvala navijačima. Po onako lošem vremenu došli su u velikom broju. To nam je stvarno puno značilo.

Na Rujevici se očekivala tvrđa utakmica u derbiju susjeda, no nakon kardinalne pogreške stopera Marešića i Ivanovićevoga gola kola su za Puljane potpuno krenula nizbrdo.

– Istina, nadali smo se da će biti puno tvrđe i čvršće. Ovom visokom pobjedom, a nakon one protiv Rudeša, stvarno smo napravili jako dobru gol razliku. Nadam se samo da ćemo tako i nastaviti. Mlada smo i poletna momčad, imamo dobar stručni stožer s kvalitetnim smjernicama i jednostavno sve odlično funkcionira. Uz to, željni smo dokazivanja, nabrijani smo i radujemo se svakoj novoj utakmici. Uživamo u igri i mislim da se to vidi na terenu. Samo da što duže potraje.

Podrška sestre, obitelji i prijatelja

Ines Goda, Brunina sestra, sportska je reporterka RTL televizije. Sport je očito u venama obitelji.

– Sestra je bila na utakmici s Dukagjinijem. Došla je zajedno s mužem, došli su me malo pogledati. A ništa, jako je sretna i ponosna na mene. Isto kao i cijela moja obitelj. Puno mi znači njihova podrška. Uz mene je i moja djevojka, drago mi je da ih sve mogu obradovati na ovakav način. Puno je tu prijatelja koji su sa mnom kroz cijelu karijeru – kaže Bruno.

Golovi i Dilaver

Jakirović je kratko vrijeme uspio s Rijekom ono po čemu je bio prepoznatljiv u Gorici i Zrinjskom. Skrojio je momčad po svom ukusu i utkao joj pobjednički mentalitet.

– Trener je pobjednički nastrojen od prvoga dana kada je došao u klub. Tako se postavio te nema prevelike euforije kad se pobjeđuje, niti su spuštene glave kad se gubi. To je isto jedan dobar balans i on to jako dobro drži pod kontrolom.

Bruno je očekivano zadovoljan startom sezone. Izuzev Jadranskoga derbija.

– Na Poljudu nismo bili baš pravi. Dogode se takvi dani. Malo nas je iscrpilo i to putovanje na Kosovo pa potom u Split. No dobro smo odmah potom reagirali u utakmicama s Dukagjinijem i Istrom. Možemo biti stvarno zadovoljni. Početak sezone je jako dobar. Sada jedva čekamo utakmicu na Farskim Otocima.

Goda dobro djeluje u oba smjera, još će malo morati popraviti obrambeni učinak, no zasad sve to dojmljivo funkcionira. Stigli su i golovi…

– Golovi mi nisu prvi zadatak, ali, eto, došli su i oni i nitko zadovoljniji od mene. Drago mi je da i na taj način mogu pomoći momčadi. Zahvalan sam treneru što mi daje povjerenje. Ulazak u završnicu? To je malo neka naša tajna kod prekida. Dilaver i ja se dogovaramo posebno za svaku utakmicu. Zasad to dobro funkcionira.

Ramos i Europa

Komentatori su Godine poteze usporedili s onima Sergija Ramosa, svojevremeno kapetana Real Madrida, koji je na sličan način zabijao iz prekida.

– Zanimljivo, Ramos mi je jedan od najdražih igrača. Pratim njegovu karijeru i jedan mi je od uzora. Drago mi je da idem njegovim stopama, ha, ha…

Torshavn je generalno nepoznanica za hrvatski nogomet. Ali Otočani pokazuju da nisu samo puki amateri.

– Proanalizirat ćemo protivnika. Sigurno su čvrsti i igraju puno duela, posebno zračnih. Igraju na duge lopte, a utakmica s Istrom bila je i priprema na tamošnje vrijeme. Bit ćemo spremni, u to ne treba sumnjati, a nadam se i da ćemo se s pozitivnim rezultatom vratiti u Rijeku. U Europi svi priželjkujemo skupinu Konferencijske lige. Bit će teško, ali dok se igra, imamo svoje šanse. Lille spada u skupinu velikih protivnika, ali ne igraju imena, ne igra novac, igramo jedanaest na jedanaest na terenu. Vjerujem da ćemo se znati »potući« za ulazak u skupinu.

Navijači ove sezone očekuju Rijeku koja će pomrsiti račune Dinamu i Hajduku.

– Rijeka uvijek cilja na Europu. Ne bih volio previše sada obećavati i prognozirati, ali volio bih i da se nas nešto pita u borbi za prvo mjesto. Rano je o tome pričati, ali kako sada igramo i izgledamo, zašto se ne bismo »potukli« s Dinamom i Hajdukom za vrh.

Goda je dobio i prave suigrače u Pašaliću, Fruku, Ivanoviću…, čija se imena skandiraju na Rujevici.

– To samo govori o kakvim je igračima riječ. Publika je to prepoznala i jako mi je drago zbog njih.

Za Godino mjesto konkuriraju još Čabraja i Vukčević, dva iskusna igrača, jedan s međunarodnim, drugim s reprezentativnim iskustvom.

– Zadovoljan sam i minutažom i igrama u Rijeci. Starter sam na početku sezone i nastojat ću zadržati to mjesto. Primjerice, na Poljudu je prigodu dobio Čabraja, trener najbolje zna koji profil igrača mu treba za koju utakmicu – zaključio je Goda.

Objava Lijevi bočni igrač Bijelih zabljesnuo na startu sezone: “Potući ćemo se za igranje u skupini” pojavila se prvi puta na Novi list.