Prijava

Vaša prijava

Trener Lokomotive je optimist uoči Rujevice: “Siguran sam da se možemo vratiti kući s tri boda”

[]

ZAGREB Prva tri kola novog prvenstva pokazala su da Lokomotiva i u novoj sezoni gaji napadački stil nogometa, koji je kroz protekle dvije godine postao zaštitni znak Silvija Čabraje. Stoga nikoga na treba čuditi njegov optimizam uoči večerašnjeg gostovanja na Rujevici.

– Vjerujem u svoju momčad i siguran sam da se možemo vratiti kući s tri boda. Nema razloga da na Rujevici ne idemo na pobjedu, iako znamo da nas čeka raspoloženi suparnik. Sergej Jakirović tamo radi jako dobar posao, a momčad mu je u odličnoj formi. No nema razloga da na Rujevici ne odigramo dobru utakmicu i pokušamo pobijediti – kaže trener Lokomotive.

U ovakvim situacijama postalo je uobičajeno očekivati suparnika koji se istrošio na međunarodnoj sceni. Čabraja, međutim, u startu odbija svaku pomisao na nešto takvo.

– Rijeka ima dobar igrački kadar, a protiv Torshavna je stekla prednost već u prvoj utakmici. Zatim je na svom terenu rano zabila gol za vodstvo, tako da je Sergej mogao rasteretiti svoje ključne igrače. Zbog toga ne vjerujem da je Rijeka umorna od Europe – objašnjava Čabraja.

Lokosi su u prva tri kola osvojili dva boda, s time da niti u jednom trenutku nisu imali vodstvo. Na svom terenu su protiv Istre 1961 morali stizati minimalni zaostatak za suparnikom (1:1), a protiv Varaždina su nadoknadili dva gola manjak (3:3). Gostovanje kod Gorice im je, pak, donijelo poraz u prvoj minuti sudačke nadoknade (0:1).

– Dosta su nas koštale naše greške. Protiv Istre smo većim dijelom utakmice bili bolji suparnik, ali nismo tu uspjeli okruniti golom za pobjedu. U Velikoj Gorici smo primili kasni gol, a protiv Varaždina smo se uspjeli vratiti nakon što smo gubili dva razlike. Pokazali smo da možemo, s time da smo imali i dosta problema. Luka Stojković i Lukas Kačavenda bili su na U-21 Europskom prvenstvu i nisu prošli kompletne pripreme, a sada nam je stigao i Sandro Kulenović. U protekla tri tjedna dosta smo se podignuli i zato vjerujem da ćemo na Rujevici biti puno opasniji nego u prva tri kola – rezonira šef struke s Kajzerice.

Kulenović veliko pojačanje

Sandro Kulenović je među kandidatima za Rujevicu, iako se momčadi priključio tek u petak, kada je stigao na novu posudbu iz Dinama.

– Vidjet ćemo hoće li započeti utakmicu ili će ući s klupe. U svakom slučaju, Sandro nam je veliko pojačanje. Prije svega, s nama je na posudbi proveo zadnje dvije sezone i nije mu potrebna prilagodba jer poznaje momčad i moje zahtjeve. On je pozitivna osoba i igrač koji uvijek pruža svoj maksimum – kaže Čabraja.

 

Objava Trener Lokomotive je optimist uoči Rujevice: “Siguran sam da se možemo vratiti kući s tri boda” pojavila se prvi puta na Novi list.