Prijava

Vaša prijava

Lille večeras predvodi 60 milijuna eura vrijedan napadač, ali Rijeka se ne predaje: “Njih je jedanaest, kao i nas”

[]

RIJEKA Nogometaši Rijeke večeras u Lilleu u dvorani-stadionu »Pierre Mauroy« igraju prvi susret play offa Konferencijske lige. Suparnik im je Lille, četverostruki prvak Francuske, koji je naslov posljednji put osvojio 2021. godine, momčad vrijedna 211,5 milijuna eura.

Na tribini velebnog zdanja u kojem je Hrvatska 2018. godine osvojila posljednje izdanje Davis Cupa u starom formatu, naći će se Željko Sopić, 11. trener u eri predsjednika Damira Miškovića. Dojučerašnji trener Gorice nije bio u zrakoplovu kojim je njegova nova momčad poletjela s Krka na sjever Francuske, već je to krenuo dan kasnije.

– Za nas je ovo važna utakmica, možda malo specifičnija zbog okolnosti koje su se događale posljednjih dana. Spremali smo se najnormalnije kao i za svaku drugu utakmicu, svjesni njezine važnosti – rekao je Darko Raić Sudar, sportski direktor Bijelih. – Što se tiče pripreme utakmice i njezinog vođenja, Radomir Đalović je trener koji je bio i ostaje dio stožera, on i ja ćemo momčad voditi u tandemu. Nadam se da ćemo u petak i službeno imati novog trenera i sve će za novu utakmicu ići svojim tijekom.

Lille je favorit, petoplasirana momčad francuske Ligue 1 krenula je pobjedom i remijem u prvenstvo. U seriji su od 19 pozitivnih domaćih rezultata (15 pobjeda), dobili su doma šest posljednjih prvenstvenih utakmica, osam od posljednjih devet, a na stadionu koji nosi i prefiks »Decathlon«, posljednji poraz doživjeli su prije gotovo godinu dana, točnije 31. kolovoza 2022. godine (Nica 2:3).

Ozbiljan suparnik

– Ovo je za nas i klub izuzetno bitna utakmica, igramo protiv jedne ozbiljne ekipe koja ima ogromnu vrijednost i individualnu kvalitetu, ali mi smo isto u dobrom ritmu. Imamo pet pobjeda u nizu i ne vidim razlog zašto ne bismo odigrali jednu pravu, mušku utakmicu, predstavili se u pravom svjetlu i izvukli dobar rezultat za uzvrat – kaže Radomir Đalović, jedini iz Jakirovićeva stožera koji je odlučio ostati na Rujevici, što je izazvalo velike simpatije navijača Bijelih.

– Imao sam takav osjećaj, pripadnost klubu. To mi je normalno. Igrači su u prvom trenutku bili šokirani, ali oni su profesionalci i ove utakmice s Lilleom su za njih velika nagrada jer su prošli dvije prepreke. Na pragu smo skupine Konferencijske lige…

Bijeli će u Lilleu zaigrati bez stožernog igrača obrane Emira Dilavera, Emmanuela Bande i Dejana Petroviča.

– Imamo problema, bit ćemo oslabljeni jer nema Dilavera, Bande i već duže ozlijeđenog Petroviča. No, ne predajemo se, idemo s pozitivnim stavom, idemo napraviti dobar rezultat u Francuskoj.

Opasni David

S druge strane Bijelih bit će momčad koju predvodi kanadski napadač Jonathan David, 23-godišnjak po Transfermarktu vrijedan čak 60 milijuna eura, za kojeg su zainteresirani Tottenham i Roma.

– Analizirali smo i gledali njihove posljednje tri utakmice, prijateljsku i prvenstvene protiv Nice i Nantesa. To je momčad koja je prošlu sezonu bila peta, imaju izuzetnu individualnu kvalitetu, imaju naprijed opasnog Davisa. No, kako bi rekao jedan moj bivši trener, njih je jedanaest, nas jedanaest, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Bit će sve dobro… – dodaje Đalović.

Naprasni Jakirovićev odlazak u Dinamo morao je ostaviti traga. No, već u utorak ujutro igrači su imali sastanak s predsjednikom Damirom Miškovićem i njegovim suradnicima.

– Te stvari se događaju. Mi koji smo to prošli kroz nogomet znamo da je to sve normalno. Igrači su profesionalci. Naravno, ostali su zatečeni, ali danas je novi dan, nova utakmica, novi trener. Ući će u kolotečinu, mislim da se sve to neće odraziti na momčad. Mi imamo mladu, potentnu momčad, zato treba vjerovati i u dobar ishod u Lilleu. Do sada se puno puta pokazalo da uvijek ne pobjeđuje na papiru bolja momčad, tada postoji poseban motiv. Respektirati treba svakoga, ali ne treba se bojati, trebaš vjerovati u sebe – ocjenjuje Raić Sudar.

Objava Lille večeras predvodi 60 milijuna eura vrijedan napadač, ali Rijeka se ne predaje: “Njih je jedanaest, kao i nas” pojavila se prvi puta na Novi list.