Prijava

Vaša prijava

Strijelac protiv Lillea uoči gostovanja Bijelih kod Dinama: “Igramo srcem i možemo ostvariti nešto veliko”

[]

RIJEKA  Nogometaši Rijeke večeras (21.05 sati) gostuju u Maksimiru u susretu u kojem će ih voditi treći trener u tri različite utakmice. Još protekle nedjelje navečer u pobjedi nad Lokomotivom (2:1) Bijele je vodio Sergej Jakirović, koji će se danas, ironijom sudbine, naći na klupi suparnika. Proteklog četvrtka Riječane je u prvom susretu »play offa« Konferencijske lige vodio Radomir Đalović, istina, s novim trenerom Željkom Sopićem na tribini, ili u nastavku u prvom redu tribine, a sada je red na Sopiću, koji je još proteklog vikenda vodio Goricu. Trenerski vrtuljak se zavrtio i mnoge je ostavio u nevjerici ili s grčem u želucu. No, život ide dalje, svjesni su toga i u Maksimiru i u Rijeci, gdje se Bijeli nisu vratili poslije gotovanja u Lilleu, već su ostali u Zagrebu.

– Malo smo teže spavali poslije Lillea, ali, iskreno, pokazali smo da možemo, kreirali smo dobre šanse koje nismo iskoristili. Zato znamo da na Rujevici možemo pobijediti s 12. igračem – kaže Marco Pašalić, strijelac loba nade u Lilleu. – Najvažnije je da smo igrali kao momčad. Tada dolazi do takvih golova. Plan je bio napadati dubinu i u tome smo uspjeli. Dobio sam loptu i zabio taj gol. No, taj gol se broji samo za uzvrat. Bilo bi važnije da smo barem izvukli remi.

Dvanaesti igrač

Pašalić je zabio pet golova uz dvije asistencije u osam nastupa za Bijele ove sezone, sve jedan ljepši od drugoga. Strijelac je u posljednje četiri utakmice Rijeke, a serija se može nastaviti i večeras.

– Bit će to prava muška utakmica, jaka, intenzivna. Ono što se događalo tijekom tjedna bit će nam još veći motiv. Dat ćemo sve od sebe, ostavit ćemo srce na terenu. Čuo sam da dolazi puno navijača, članova Armade, to će nam biti veliki poticaj. Neće samo Dinamo imati 12. igrača s obzirom na to da igra na svom terenu.

Pakleni ritam znači da će Sopić mijenjati sastav, tražiti svježije igrače. Nepoznanica je u kojem će sastavu Bijeli početi utakmicu i jesu li se Emmanuel Banda i Emir Dilaver uspjeli oporaviti. Možda Sopić traži neko iznenađenje za svojeg prijatelja Sergeja Jakirovića, koji ovog trenutka sigurno bolje poznaje njegovu momčad. Jakirović je stvarao i gradio tu momčad sve do naprasnog odlaska u Dinamo. Na njegov trag igre naslonit će se zasigurno i Sopić. Ostaje samo dvojba koliko su se igrači uspjeli opraviti poslije Lillea. Dobra je jedino stvar da je i Dinamo igrao u četvrtak. Morat će mijenjati i Jakirović, koji je ostao bez Luke Ivanušeca, koji se preselio u Rotterdam.

Crna serija

– Normalan je umor nakon utakmice, ali za nogometaša je najljepše ako možeš što više igrati, ako je puno utakmica. Možeš se natjecati protiv drugih ekipa, a nema puno treninga – dodaje Pašalić.

Rijeka je poražena u posljednjih šest prvenstvenih ogleda s Modrima, a posljednju pobjedu ostvarila je 19. siječnja 2021. u Maksimiru (2:1) golovima Stjepana Lončara i Franka Adrijaševića. Nakon toga uslijedilo je osam poraza i dva remija uz gol-razliku 12:30. Međutim, ova momčad Bijelih ne boji se odlaska u Maksimir.

– Dinamo ima individualnu kvalitetu, ali imamo je i mi. Mlada smo momčad, igramo srcem i možemo ostvariti nešto veliko… – zaključio je 22-godišnji Marco Pašalić.

Fotelje u svečanoj loži, u kojima bi trebali biti gosti iz Rijeke, ostat će prazne, predsjednik Damir Mišković i ostali članovi uprave bit će na južnoj tribini, s navijačima Rijeke. Sopić će morati dobro paziti kako postaviti momčad s obzirom na ozljede i umor igrača nakon Lillea, a uoči gostovanja francuske momčadi na Kvarneru u četvrtak.

Standings provided by Sofascore

Objava Strijelac protiv Lillea uoči gostovanja Bijelih kod Dinama: “Igramo srcem i možemo ostvariti nešto veliko” pojavila se prvi puta na Novi list.