Prijava

Vaša prijava

Obregon na kraju spasio bod, Varaždinci dočekali energetski pad Bijelih

[]

RIJEKA Gorica i Varaždin odigrali su 1:1 u prvom kolu sezone, sa Željkom Sopićem na klupi Gorice. Sopić nije uspio dobiti novi dvoboj s trenerom Varaždinaca Marijom Kovačevićem, koji je sa svojom momčadi čekao i dočekao energetski pad Bijelih. No, Riječani su izvukli posljednje atome snage i uspjeli spasiti bod. Željeli su i više. Ali najteže su utakmice koje moraš dobiti, a dolaze poslije velikog energetskog i psihičkog pražnjenja koje nije nagrađeno senzacijom i eliminiranjem Lillea u play-offu Konferencijske lige nakon 120 minuta igre proteklog četvrtka na Rujevici.

Otvaranje je pripalo Bijelima, koji su zagospodarili sredinom terena, tražeći put prema mreži Varaždinaca. No, iz toga se nije izrodila neka veća opasnost. I dok su domaći željeli brzim akcijama u dubinu, Varaždinci su usporavali ritam utakmice.

U 11. minuti Bijeli su pokušali udarcima iz daljine, no udarac Marca Pašalića završio je u bloku, a onaj Nike Jankovića daleko od cilja. Samo dvije minute kasnije dogodio se Pašalićev udarac iz kornera na prvu stativu gdje se našao Ivan Smolčić i skrenuo loptu prema mreži, a oprezni Igor Postonjski je skrenuo u novi korner, čuvajući kut svojeg vratara.

Poigravali su se Varaždinci, pokušavajući iznijeti loptu u 17. minuti. Njihovu nonšalantnost iskoristio je Fruk, koji je glavom proslijedio loptu Jankoviću, ovaj je projurio lijevom stranom, pobjegao čuvarima i dijagonalom zatresao mrežu – 1:0.

Dvije minute kasnije zbila se još jedna sjajna akcija Tonija Fruka, koji je odigrao za Franju Ivanovića, koji je vratio loptu, a Fruk zatresao prečku.

Labrović spasitelj

Varaždinci nisu imali odgovor na agresivnu igru riječke momčadi. Uz strijelca Jankovića, posebno je raspoložen bio Fruk, kojem lopta kao da se lijepila za noge. Ipak, jedna pogreška mogla je skupo koštati domaće. U velikoj prigodi u 28. minuti našao se Fran Brodić, ali nije slučajno Nediljko Labrović danas na reprezentativnom okupljanju Vatrenih. Još jednom je bio spasitelj bijelih, sjajno je reagirao i odbio Brodićevu dijagonalu.

Prvih pola sata mogli su biti zaključeni još jednim golom Bijelih, ali brzu akciju domaćih Franjo Ivanović okončao je udarcem visoko preko gola.

U završnici prvog dijela Varaždin je nakratko došao do daha, ali na kraju ih je Luka Jelenić spasio drugog gola nakon prizemnog ubačaja Ivana Smolčića za Ivanovića.

U 51. minuti Hodža je spasio loptu u kutu terena, ubacio je za Pašalića, koji ju je s dvadesetak metara poslao preko gola. Rijeka je trebala drugi gol jer je bilo jasno da u spremniku ima sve manje goriva. Uslijedio je Brodićev udarac glavom u 56. minuti, kada je lopta prohujala pored gola. Zato je trener Sopić posegnuo za prvim izmjenama. U 59. minuti uveo je Marka Pjacu, dočekanog velikim pljeskom, te Silvija Ilinkovića.

U 65. minuti Bijeli su drugi put pogodili vratnicu. Janković i Pjaca su duplim pasom izigrali gostujuću obranu, uslijedio je udarac s ruba šesnaesterca, ali “felša” je pogodila stativu.

Novi šok

Kako to obično biva, lopta je ušla u mrežu na drugoj strani. Pomalo nonšalantno pušten je Marko Vukčević na lijevom boku, koji je ubacio loptu, a Matej Mitrović je u skoku laktom pogodio Brodića u glavu prilikom udarca. Labrović je sjajno reagirao, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je s “kreča” u 70. minuti bio Igor Postonjski, iako je Labrović pogodio stranu.

Samo četiri minute kasnije novi šok na Rujevici. Galešić je odigrao loše za Hodžu, gosti su presjekli loptu, a Brodić je iskosa s ruba kaznenog prostora sjajno pogodio suprotni gornji kut – 1:2.

Gosti su u 83. minuti ostali s igračem manje. Pellumbi je kao zadnji igrač zagrlio Jorgea Obregona i srušio napadača Bijelih. Za suca Čulinu nije bilo dileme. Iz slobodnog udarca Janković je pogodio stativu, a Obregon glavom poslao odbojanac u mrežu – 2:2.

Šteta što u petoj minuti nadoknade Janković nije samo malo bolje naciljao sa 16 metara. Galešić je ubrzo probao s dvadesetak metara, ali Zelenika je bio spreman na silovit udarac.

Objava Obregon na kraju spasio bod, Varaždinci dočekali energetski pad Bijelih pojavila se prvi puta na Novi list.