Prijava

Vaša prijava

Spriječili nezakonitu prodaju više od 71 kilograma sitno rezanog duhana

[]

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagrebačke županije carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili su dva pokušaja nezakonite prodaje sitno rezanog duhana.

Na sajmištu Velika Gorica carinski službenici zatekli su više osoba, recidivista u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela vezanih za nezakonita postupanja s duhanskim proizvodima, kako dostavljaju sitno rezani duhan, nude ga na prodaju i prodaju.

Tom prilikom pronađeno je 40 kg duhana pakiranog u 80 PVC vrećica koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

U neposrednoj blizini sajmišta Samobor carinski i policijski službenici radi kontrole zaustavili su Citroen C5, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala osoba otprije poznata po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima.

Pronađeno je 31,60 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 64 PVC vrećice koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

Protiv ukupno četiri osobe nadležnim Općinskim državnim odvjetništvima SMJ Zagreb podnijet će kaznene prijave zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona, a jednoj osobi zatečenoj u nezakonitom posjedu duhana izdan je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 eura.

Pronađeni duhan je oduzet, a nadležnom carinskom uredu podneseni su zahtjevi za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 8.686,82 eura.

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo marke Citroen C5, korišteno za nezakonit prijevoz duhana.

 

Objava Spriječili nezakonitu prodaju više od 71 kilograma sitno rezanog duhana pojavila se prvi puta na Novi list.