Prijava

Vaša prijava

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a odrezao kazne Dinamu, Hajduku i Rijeci, kažnjena je i Gorica zbog Toricidinih baklji


ZAGREB Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 8. kola, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama HNL-a.

Dinamo, Gorica, Hajduk i Rijeka kažnjeni su zbog paljenja baklji na utakmicama 8. kola, a najveću je kaznu zaradio splitski klub.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Dinamo – Slaven Belupo, domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 76. minuti zapalila pet baklji, te od 81. do 82. minute zapalila osamnaest baklji, od kojih je jedna bačena na prostor ispred iste tribine čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.150,00 eura.

HNK Gorica se kažnjava novčanom kaznom od 1.250,00 eura jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji.

HNK Hajduk se kažnjava novčanom kaznom u visini od 3.700,00 eura jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji, te su na istočnoj tribini tijekom utakmice oštetili šest sjedalica.

HNK Rijeka je kažnjena kaznom u visini od 670 eura jer su na prvenstvenoj utakmici Rijeka – Osijek domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 13. minuti zapalili tri baklje, te u 61. minuti dvije baklje.

Objava Disciplinski sudac SuperSport HNL-a odrezao kazne Dinamu, Hajduku i Rijeci, kažnjena je i Gorica zbog Toricidinih baklji pojavila se prvi puta na Novi list.