Prijava

Vaša prijava

Branič Rijeke vraća se danas u Koprivnicu u bijelom dresu: “Ne bježimo od uloge favorita, želimo na Kvarner donijeti bodove”

[]

RIJEKA  Nogometaši Rijeke kreću u gostujući, Slaven Belupo u domaći niz. Oba će potrajati tri utakmice u kojima prijatelji i stratezi Željko Sopić i Roy Ferenčina traže bodove s bitno različitim ciljevima. Bijeli žele još više napasti vrh, Farmaceuti pobjeći s dna. Ulog je popriličan, brojne utakmice u Koprivnici i posljednjih sezona na Rujevici bile su itekako izjednačene iako je prevaga uvijek nekako odlazila na stranu Riječana. A čak njih 29 završilo je bez pobjednika. Rijeka ima kvalitetu, formu i tri puta skuplju momčad. No kako oba kormilara vole reći, treba se pokazati na travnjaku. Jedanaest na jedanaest.

Riječanima je ovo tek treće gostovanje jer su odgodili susret s Goricom, a na druga dva minimalno su poraženi od Dinama i Hajduka. Sopić je protiv Osijeka došao do prve pobjede (2:1), momčad je demonstrirala raznolikost, dobru igru, ali ne i ubojitost. Preciznije, zakazala se realizacija. No kao i uvijek pišu se bodovi…

– To je uvijek neugodno gostovanje za dobar dio momčadi, ali ne bježimo od uloge favorita. Napravit ćemo sve da se kući vratimo s tri boda – kaže Bruno Goda, 25-godišnji lijevi bek koji je nakon igranja u omladinskoj školi Dinama i Hrvatskog dragovoljca odigrao čak 133 utakmice baš za Slaven Belupo.

Zabio je Bruno pritom i tri, ali u Rijeci u 22 utakmice već četiri gola.

– Baš me suigrači zafrkavaju kako dugo nisam zabio gol. To je sada mala golgeterska kriza, ha, ha… Nadam se da će bolje biti u nedjelju. Šalu na stranu, to je najmanje bitno, važno je da pobijedimo.

Goda je u Koprivnici proveo nešto više od pet godina.

– Rijeka budi zanimanje, obično na takve utakmice dolazi više ljudi. Meni je uvijek emotivno tamo se vratiti, tamo su i dalje moji prijatelji i bivši suigrači i ljudi u klubu i okolo njega. Zanimanje za nogomet raste, bude se navijači, a s Rijekom je uvijek bilo teško kad sam igrao tamo. Ali s druge strane i mi smo znali biti neugodni za Riječane. Moramo utakmicu zato shvatiti maksimalno ozbiljno želimo li tri boda donijeti doma.

Atmosfera i Bosec

Rijeka je u trenutku kada ima sve na svojoj strani. Kvalitetu, formu, ozračje… kao i motiv za novim uspjehom.

– U dobroj smo formi i atmosfera u svlačionici je stvarno dobra. Stvaramo šanse, samo da još malo više popravimo realizaciju. Očekujem čvrstu, zahtjevnu utakmicu, a poznavajući nas, bit će sigurno puno šansi. Optimisti smo.

Farmaceuti će Bijele zasigurno čekati u nižem bloku i vrebati priliku za iznenađenje.

– Nastojat ćemo ih stisnuti od prve minute. Imamo u napadu stvarno vrhunske igrače koji mogu jedan na jedan riješiti svaku situaciju. Mislim da neće biti problema s te strane.

Bruno je zaštitni znak Rijekine igre po lijevom boku, Bosec pak pouzdan desni bočni kod domaćina.

– Poznajem Boseca, igrali smo zajedno i bit će dosta duela. Radujem se što ću ga opet vidjeti i što ćemo voditi borbu. Gostujuća serija? Na papiru su to slabije momčadi. Ali to uvijek zna biti nezgodno i ne treba nikog podcjenjivati. Volio bih da idemo pomalo, od susreta do susreta.

Pjaca i suradnja

Na Godinoj strani pak u vlastitoj momčadi je zvučna prinova – Marko Pjaca.

– Pjacu sam gledao kao klinac dok je igrao za Dinamo i reprezentaciju. A sada igra tu ispred mene. Sretan sam što je Marko stigao, bit će veliko pojačanje što je već pokazao u svom drugom nastupu. Dobro surađujemo, dobri smo i izvan terena i vjerujem da ćemo biti sjajna kombinacija na lijevoj strani.

Hajduk je neočekivano u posljednja dva ogleda s Istrom 1961 i Goricom ostao bez boda. I to oba puta u nadoknadama.

– Iznenadilo me to, ne mogu reći da nije. Za nas je to ispalo jako dobro jer smo im se približili. Opet smo im blizu, u utrci za prvo mjesto. Zato sada u Koprivnici idemo »na glavu« i po pobjedu. Ne želimo davati neke zvučne izjave za medije, idemo pomalo i izvući u svakoj utakmici ono najbolje što imamo.

Dio konkurencije se budi, dio je »zaspao«…

– Dinamo se digao, protiv Astane su izgledali jako dobro. Opet je to taj Dinamo. Moramo biti spremni za nastavak ovog ritma. Evo, i Gorica se budi, pobjedom nad Hajdukom je pokazala da i na nju treba računati.

Rijeka je u zadnjim utakmicama pucala više od 20 puta, ali i promašivala.

– Imamo dobru širinu u napadu te igramo atraktivno. Nadam se da će nas još bolje krenuti i u napadu. Sigurna obrana? Protiv Osijeka imao sam osjećaj da smo jako dobri u zadnjoj liniji, a još kad sam pogledao doma utakmicu, vidio sam koliko smo bili dominantni u svim segmentima. Labrović praktički nije imao posla i to me raduje – zaključuje Goda.

Riječani nemaju puno brige s rosterom. Grgić je imao manjih problema, ali trebao bi biti spreman, jednako kao i Radeljić. U konkurenciju se vraća Hodža nakon odrađene kazne od tri žuta kartona.

Standings provided by Sofascore

Objava Branič Rijeke vraća se danas u Koprivnicu u bijelom dresu: “Ne bježimo od uloge favorita, želimo na Kvarner donijeti bodove” pojavila se prvi puta na Novi list.