Prijava

Vaša prijava

Branič Rijeke dobro poznaje napadačko pojačanje Bijelih: “Momo ima nos za gol, ali neću sve otkrivati, neka bude i iznenađenja za protivnike”

[]

RIJEKA Nogometaši Rijeke vratili su se na Kvarner nakon gostujuće mini turneje u kojoj su ostvarili zacrtano. Uzeli su puni bodovni plijen u Koprivnici (0:1), a potom si u Novskoj dali oduška u kup-golijadi (0:9). Dobro će to doći igračima svakako za samopouzdanje pred vratima jer ciljnici u posljednjim utakmicama baš i nisu bili dobro namješteni. No, Novska nije kraj gostujuće serije, Riječani će već u nedjelju drugi krug prvenstva otvoriti protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Pobijede li, a najveći hrvatski derbi na Poljudu završi bez pobjednika, zasjest će i na prvo mjesto.

– Zadovoljni smo kako je sve završilo na ove dvije gostujuće utakmice. U Koprivnici smo uzeli tri boda, što je najbitnije. Bilo je malo teže od očekivanog, ali, eto, bitan je trobod. U Kupu smo od prve minute ušli kako treba, bez podcjenjivanja – kaže Stjepan Radeljić, 26-godišnji branič Bijelih pristigao ovog ljeta na Rujevicu nakon što je još zimus stupio u kontakte sa Sergejom Jakirovićem. – Svi su dali sto posto od sebe i na kraju smo to rutinski odradili. Čeka nas Rudeš koji je dosta tvrda momčad, ali idemo opet po bodove.

Bodovni ulov iz Koprivnice bio je najvažniji iako igra nije bila na očekivanoj razini. Posebno drugo poluvrijeme. Djelomično je na izvedbu utjecalo i loše stanje travnjaka.

– Prvo poluvrijeme bilo je dosta solidno, imali smo više od igre nego Belupo i Galešić je zabio taj pamtljiv gol. U nastavak smo ušli dosta slabo i mogu reći da je to dosad bilo naše najlošije poluvrijeme. Dobro je što nismo primili pogodak, ali nisu niti domaćini imali neke velike šanse. Dobro je to ispalo za nas. Prezadovoljni smo.

Ozljeda prošlost

Radeljić se vratio na radno mjesto stopera u prvu momčad s Dilaverom nakon što je duže vrijeme bio van konkurencije zbog ozljede.

– Imao sam problema s mišićem u kuku, dobio sam udarac u Lilleu zbog čega sam morao tri tjedna pauzirati. Bio sam na terapijama, spremao se i sada je to iza mene. U punom sam treningu. Došao je red i na Dilavera i mene… Tko god igra od nas četvorice, svatko daje sve od sebe.

Uža obrana spala je na četiri imena, uz Radeljića i Dilavera tu su Mitrović i Galešić. Zadnja linija s njima ima naglašenu notu ozbiljnosti i iskustva, a mladi Galešić dobro se uklapa, neovisno s kim u paru igra.

– Zadovoljan sam kako igramo u obrani, ali i generalno kao momčad. U samom smo vrhu i sve ide prema nekim očekivanjima i planovima. Tu je Velika četvorka, ali i sve bolja Gorica. Dosta je zanimljivo i mislim da će tako biti do kraja prvenstva. Bit će i pobjeda i poraza, ali bitno je da držimo tu neku konstantu i da se do kraja borimo za vrh ljestvice.

Konkurencija će, dojam je, biti najizraženija u Dinamu i Hajduku. No, ne treba zaboraviti niti Osijek unatoč posljednjim nešto lošijim rezultatima.

– Svake godine je to nekako isto. Dinamo je Dinamo, imaju super momčad i mislim da su i dalje prvi favoriti. Tu je i Hajduk. Dugo je prvenstvo, sa svima moramo igrati još tri puta. Bit će zanimljivo. Dinamo i Hajduk nam dolaze do kraja godine na Rujevicu i to će biti posebne utakmice.

Dinamo je Dinamo

Prvi na redu je Rudeš koji drži »fenjer«, ali u nekim utakmicama zagrebačka momčad nije niti nagrađena iako je solidno odigrala.

– Rudeš je tvrd protivnik i teško je s njim igrati, posebno dok mu se ne zabije gol. Imaju jako dobre igrače i teže igri na kontre. Najbitnije je da se držimo našeg plana igre. Vjerujem da onda neće biti problema.

Riječanima se u Novskoj pridružio Momo Yansane, igrač s kojim je Radeljić dijelio svlačionicu u Sheriffu s kojim je Stjepan osvojio tri naslova i dva Kupa.

– Momo je stigao i već se dosta dobro uklopio. Zabio je odmah dva gola i bio jedan od boljih na terenu. To je uvijek bitno za napadača. Dobar je dečko i odličan igrač te će nam sigurno biti od pomoći. Brz je i eksplozivan igrač, snažan je u duelu i dobar u igri jedan na jedan. Ima dosta prednosti, ali ne bih sve otkrivao, ha, ha… Neka bude iznenađenja i za protivničke momčadi. U Sheriffu se mijenjao na poziciji prvog i krilnog napadača. Ima nos za gol, zabio ih je dosta u euro natjecanjima. Naravno, pomoći ću mu u prilagodbi jer ga bolje poznajem, ali tu su i drugi suigrači. Na njemu je samo da dobro trenira i igra.

Radeljić se među posljednjima našao na Rujevici nakon dolaska iz Moldavije gdje je igrao od 2021. godine. Inače rodom je iz Travnika. I plijeni visinom od 201 centimetra.

– U Rijeci živim sa suprugom, lijepo nam je, uživamo što se tiče kluba i grada. Drago nam je što smo došli tu – zaključuje Radeljić.

Objava Branič Rijeke dobro poznaje napadačko pojačanje Bijelih: “Momo ima nos za gol, ali neću sve otkrivati, neka bude i iznenađenja za protivnike” pojavila se prvi puta na Novi list.