Prijava

Vaša prijava

Kvarner 2010 u nedjelju otvara sezonu s rosterom koji bi mogao igrati i Premijer ligu: “Konkurencija je uvijek plus za momčad”

[]

RIJEKA Prošla sezona bila je svojevrsno zagrijavanje, a od ove nedjelje Kvarner 2010 kreće još jače i ambicioznije u Prvoj ligi te s jednim jedinim ciljem – povratkom u najviši rang hrvatske košarke.

Prije godinu dana kada je kormilo kluba preuzela nova uprava na čelu s predsjednikom Robertom Jurkovićem upozoravalo se da se neće odmah »letjeti«, već će se polako sastavljati momčad koja će ove jeseni krenuti u važan pohod. I zato u Kvarneru sada ne skrivaju svoje ambicije.

Kvarner 2010

Bekovi: Siniša Štemberger (1979.), Paolo Marinelli (1995.), Vito Smojver (2002.), Šime Lisica (1998.), Daniel Vujasinović (1989.), Roko Delpin (1998.), Courtney Fells (1986.)

Krila: Dominik Zelanto (2000.), Matej Kostić (2003.), Luka Vucić (1999.)

Centri: Marjan Čakarun (1990.), Marin Đugum (1996.)

A roster igrača koji su složili zasigurno bi voljeli imati i poneki premijerligaši. Marjan Čakarun stigao je ljetos nakon što je nekoliko sezona igrao u redovima mađarskih prvoligaša, Paolo Marinelli prošle je sezone igrao za francuskog drugoligaša i rumunjskog prvoligaša, dok su Šime Lisica i domaći Vito Smojver bili članovi premijerligaša Alkara i Škrljeva.

Od pojačanja su tu i Marin Đugum, MVP Prve lige prošle sezone u dresu Stoje, kao i Dominik Zelanto, koji je također imao dobre partije kao igrač Puntamike. Ponešto iskusniji Daniel Vujasinović je pak godinama igrao za slovenske prvoligaše, a nešto kraće i za klubove u Srbiji te BiH.

Kada se pridodaju imena koja su ostala u klubu, može se primijetiti da će trener Branimir Pavić imati itekako slatke muke oko sastavljanja prve petorke. Na papiru je ovo zasigurno najbolja momčad Prve lige.

Klub i pojedinac

– Znamo kako se kaže, papir trpi sve, mi to moramo dokazati na terenu. Naravno da sam zadovoljan ekipom koju smo složili, ostvarilo se puno toga što smo htjeli jer smo slagali roster praktički godinu dana. Interes kluba mora biti jači od interesa pojedinca, igrat će onaj tko je u datom trenutku spremniji. Igračima je to isto jasno, a ako je konkurencija dobra i prirodna, to je uvijek plus za momčad.

To nas samo može činiti boljima i ne bismo se trebali previše brinuti oko toga kako ćemo složiti petorku. Svaki igrač je bitan i dosta će toga ovisiti o njihovoj formi, ali i o protivniku – kaže Branimir Pavić, trener Kvarnera 2010.

Njegova je momčad već tijekom priprema pokazala da će zasigurno mnoge namučiti u novoj sezoni. U devet odigranih utakmica svladali su i premijerligaša Alkara, dobro su se nosili s talijanskim drugoligašima, a podosta uvjerljivo svladali su Stoju, Crikvenicu i Goricu, s kojima će se boriti u ligi.

– Imali smo malo problema s ozljedama, što je i normalno u tom razdoblju. Nekim rezultatima sigurno mogu biti zadovoljan, iako tijekom priprema ne možeš biti zadovoljan svakim segmentom igre. Ne možemo reći ni da ćemo odmah na prvoj utakmici protiv Samobora izgledati idealno jer mjesec i pol dana nije puno, ali dobre temelje smo sigurno napravili.

U pohodu na Premijer ligu Riječanima najviše bi problema mogle stvarati osječke Vrijednosnice.

Stara dvorana

– Osijek je sigurno istaknuo ambiciju da uđe u viši rang, a i Zagreb po pripremnim utakmicama izgleda kao ozbiljan kandidat, skupili su respektabilnu ekipu. Kaštela je prošle godine bila druga, a zapravo ima istu ekipa i već godinama su na okupu… Tu je i Samobor s Krunom Simonom i Davidom Ušićem, igračima koji imaju iskustvo i znanje, a Simon je vjerojatno naš najbolji igrač koji je igrao u Europi zadnjih deset godina. Sigurno će i oni imati neke ambicije, ali zasad je teško reći kakve su mogućnosti svih ekipa.

Kvarner se ove sezone odlučio ponovo vratiti i dvorani »Dinko Lukarić« na Kozali. Ondje će u nedjelju (14.30 sati) ugostiti Krunu Simona i samoborsko društvo…

– Mi smo njima nepoznanica, kao i oni nama. Možemo samo biti budni i dati sve od sebe. Ako smo rekli da su nam ambicije ulazak u Premijer ligu, onda se nikoga ne smijemo bojati i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Simon je prije doslovno godinu dana bio europski prvak, a tu su i Ušić, braća Jacović, Lukačić… Relativno nam je nepoznato kako će igrati i kako treniraju, ali kao što sam rekao, uvijek idemo na pobjedu.

Promjena dvorane? Bilo je tu više stvari zbog kojih smo se htjeli vratiti na Kozalu. Prošle godine smo imali osam igrača koji su u mjesec ili više dana bili ozlijeđeni, a ja sam smatrao da to ima velike veze s treninzima koji su počinjali tek u 21.30 sati, što jednostavno ne može ići uz sport. Bioritam sportaša nije takav da ide spavati u 1 ili 2 sata… Druga stvar je da je sigurno trenutno lakše napuniti Kozalu nego Dvoranu mladosti. Nadam se da će nas ljudi pratiti i da ćemo imati dobru domaćinsku atmosferu – kaže Pavić.

Objava Kvarner 2010 u nedjelju otvara sezonu s rosterom koji bi mogao igrati i Premijer ligu: “Konkurencija je uvijek plus za momčad” pojavila se prvi puta na Novi list.