Prijava

Vaša prijava

Nogometaši Dinama kreću u seriju od sedam utakmica: Velika Gorica za početak, Rujevica šećer na kraju niza

[]

ZAGREB  Kroz svojih prvih pedeset dana u Dinamu Sergej Jakirović je imao dosta rezultatskih uspona i padova, pomalo razočaravši sve one koji su bili uvjereni da će njegov dolazak na modru klupu označiti početak bajke protkane čudesnim ostvarenjima. No, sve to može se promijeniti u nadolazeća tri i pol tjedna.

Modri, naime, od sutra do 9. studenog na rasporedu imaju čak sedam utakmica, i to tri prvenstvene, dvije u skupini C Konferencijske lige te jednu u SuperSport Hrvatskom kupu. Svi suparnici, barem na papiru, nemaju istu težinu, ali savršeno je jasno da spomenuto razdoblje predstavlja najveći izazov za Jakirovića u njegovom mandatu u Maksimirskoj 128.

Pri tome olakotnu okolnost za Dinamo predstavlja činjenica da ovdje nema dugih putovanja koja bi dodatno iscijedila momčad. Modri, preciznije, već sutra moraju ići na gostovanje u obližnju Veliku Goricu, a kasnije ih očekuju odlasci u Oriovac, Varaždin i Plzen.

Kritike

Uoči upravo okončane pauze zbog odigravanja kvalifikacijskih utakmica za EURO 2024. Jakirović je bio izložen brojnim kritikama zbog slabih izdanja svoje momčadi. U prvih osam dana ovog mjeseca Dinamo je uknjižio poraze na gostovanjima kod Hajduka (0:1) u SuperSport HNL-u i Ballkanija (0:2) u Konferencijskoj Ligi, s time da u te dvije utakmice nije uspio izraditi niti jednu akciju koja bi iznjedrila priliku za postizanje gola.

Suvišno je isticati da su takve izvedbe itekako utjecale na raspoloženje u modrom taboru. Jednostavno, odgovorni iz Maksimirske 128 očekivali su da će im Jakirović donijeti radikalnu promjenu, a dobili su rezultate na razini onoga zbog čega su krajem ožujka raskinuli suradnju s Igorom Bišćanom.

Malu utjehu donijela im je pobjeda nad Istrom 1961 (3:0) uoči pauze, s time da ni ta izvedba nije ponudila rapsodiju, kao što sugerira konačni rezultat. Modri su postigli dva gola iz prekida, nakon što se lopta sretno odbijala od Puljana, a treći put su zatresli mrežu nakon jedne od rijetkih tečnih akcija. No, ako ništa drugo, barem su vratili dio samopouzdanja.

Sada ih, pak, očekuje gostovanje kod Gorice koja je na početku sezone, pod stručnim vodstvom Željka Sopića, osvojila bod na stadionu Maksimir, a već u četvrtak imaju domaću utakmicu s Viktorijom iz Plzena, koja bi mogla imati veliki utjecaj na njihov hod kroz Konferencijsku ligu.

Derbi

Iduća dva kola tog natjecanja su zrcalna i donose utakmice s istim suparnikom, što znači da bi se Dinamo mogao naći u nezavidnoj situaciji ako ne bude učinkovit. Preciznije, teorija dopušta mogućnost da Ballkani uknjiži dvije pobjede nad Astanom i ode na devet bodova. Budući da to nije nerealno, Dinamo mora barem jednom savladati Viktoriju jer će se inače naći na korak do ispadanja.

Nakon ogleda s Česima, momčad iz Maksimirske 128 očekuju gradski derbi s Lokomotivom te četiri uzastopna gostovanja. Prva dva su, uvjetno rečeno, neznatno manje zahtjevna jer se ide kod Oriolika, u sklopu osmine finala Kupa, i Varaždina u HNL-u. Nakon toga na rasporedu su dva velika iskušenja, koja bi mogla odrediti Jakirovićevu sudbinu.

Prvo donosi odlazak u Plzen i sučeljavanje s Viktorijom. Ovisno o ishodu ranije spomenutih dvoboja istih suparnika na stadionu Maksimir te Ballkanija i Astane, ta utakmica bi mogla nositi veliki imperativ za Dinamo. Nakon toga na redu je gostovanje na Rujevici, s time da nije teško pretpostaviti kakav doček tamo očekuje Jakirovića.

Objava Nogometaši Dinama kreću u seriju od sedam utakmica: Velika Gorica za početak, Rujevica šećer na kraju niza pojavila se prvi puta na Novi list.