Prijava

Vaša prijava

Ivan Leko je osmi trener koji je napustio prvoligašku klubu od početka HNL-a, samo dva kluba nisu mijenjala trenera

[]

RIJEKA HNL polako postaje ono što je nerijetko bio u svojoj povijesti – stratište trenera. U 11 odigranih kola dogodilo se čak osam smjena trenera, odnosno samo dva kluba nisu od početka sezone promijenila trenera. Silvijo Čabraja (Lokomotiva) i Mario Kovačević (Varaždin) jedini su treneri koji će po svemu sudeći dočekati “duge rukave” u klubovima u kojima su počeli sezonu.

Sve je počelo na Aldo Drosini gdje je u 3. kolu smijenjen Mislav Karoglan i postavljen Španjolac David Catala. Nedugo zatim slabi rezultati presudili su Igoru Bišćanu u Maksimiru. Ta promjena izazvala je lavinu drugih promjena na klupama naših prvoligaša. Modri su angažirali Sergeja Jakirovića s Rujevice, a Rijeka je posegnula za Željkom Sopićem u Goricu. U Turopolje je stigao Dinko Jeličić.

Robert Prosinečki morao je u Rudešu ustupiti svoje mjesto Toniju Golemu, a Roy Ferenčina se vratio u Koprivnicu na mjesto Ricarda Moniza. I Osijek se umjesto Stjepana Tomasa odlučio na povratnika Zorana Zekića, a u tom stilu nastavili su prošloga vikenda na Poljudu gdje je uručen otkaz Ivanu Leki i angažiran je povratnik i prvi smijenjeni trener ove sezone – Mislav Karoglan.

Promjene trenera

Istra 1961: Mislav Karoglan/David Catala

Dinamo: Igor Bišćan/Sergej Jakirović

Rijeka: Sergej Jakirović/Željko Sopić

Gorica: Željko Sopić/Dinko Jeličić

Rudeš: Robert Prosinečki/Toni Golem

Slaven Belupo: Ricardo Moniz/Roy Ferenčina

Osijek: Stjepan Tomas/Zoran Zekić

Hajduk: Ivan Leko/Mislav Karoglan

Lokomotiva: Silvijo Čabraja

Varaždin: Mario Kovačević

 

Objava Ivan Leko je osmi trener koji je napustio prvoligašku klubu od početka HNL-a, samo dva kluba nisu mijenjala trenera pojavila se prvi puta na Novi list.