Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Kvarnera 2010 u derbiju na Kozali ugošćuju Zagreb: “Navijači će moći uživati u dobroj utakmici i pobjedi”

[]

RIJEKA  Na Kozali će se danas igrati košarkaški derbi Prve lige, Kvarneru 2010 će se od 17 sati suprotstaviti Zagreb, a ono što je sigurno je da će jedna ekipa upisati svoj prvi ovosezonski poraz. Nakon tri kola bez poraza su još i osječke Vrijednosnice. Kvarneru 2010 je ovo ujedno i prvi pravi ispit u sezoni u kojoj je jedini cilj okititi se titulom prvaka i direktno ući u Premijer ligu.

– Očekujem pobjedu i da svojom igrom pokažemo da smo najbolji u ovoj ligi. Ipak smo i domaćini te pozivam ljude da dođu pogledati utakmicu jer igramo stvarno dobro i moći će uživati. Dugo nije bilo ovako dobre košarke u Rijeci – govori 25-godišnji Šime Lisica, Zadranin u dresu Kvarnera s višegodišnjim premijerligaškim iskustvom stečenim igrajući za Zabok, Vrijednosnice i Alkar.

– Zagreb dobro poznajem jer sam igrao s Krstanovićem, koji im je prvi visoki igrač, ali igrao sam i više puta protiv Kature, koji im je sigurno najbolje i najiskusnije ime. Na njega najviše moramo pripaziti. Zagreb je čvrsta ekipa i dosta su visoki, svi su zapravo negdje iste visine i mogu biti dosta »zafrkani« – smatra Lisica.

Bek Kvarnera u prošlom je kolu protiv Marsonije odigrao sjajnu partiju te je definitivno bio i prvo ime cijeloga kola. Lisica je u pobjedu ugradio 28 poena (šut iz igre 8-11), uz pet skokova i pet asistencija, iako vjerojatno ni on, kao ni trener Pavić, nisu očekivali da će morati odigrati punih 40 minuta. Naime, što zbog bolesti, a što zbog ozljeda, u redovima riječke momčadi ni minute nije odigrala četvorka koja pokriva vanjsku liniju (Vujasinović, Štemberger, Delpin, Smojver), uz ranije ozlijeđenog Vucića. Na kraju su Riječani iščupali pobjedu, iako su se podosta mučili nakon što je protivnik zabio čak deset trica u prvoj četvrtini. Danas su ponovo upitni Delpin i Vucić, kao i Marinelli, zbog ozljede lakta na prošloj utakmici.

– Očekivali smo otpor Marsonije, ali ne toliko dobar otpor. Od bekova smo ostali zapravo samo Marinelli i ja, uz Fellsa koji može igrati i trojku. U toj skraćenoj rotaciji smo se trebali čuvati prekršaja i zato smo bili neagresivniji, a oni su pogađali trice. Ali ovih deset od 13 trica u prvoj četvrtini, mislim da se to rijetko događa. Moram tu pohvaliti i Zelanta, koji je ušao s klupe i odlično odradio posao, a bez njega bi pobjeda bila upitna. Moje partije? Nikad mi nije bilo lakše igrati jer imamo odlične centre Đuguma i Čakaruna i kad odigra netko od njih »pick« s Marinellijem, ja ili tko god igra na vanjskim pozicijama, ostaje sam. Na meni je onda da pogodim i da odigram obranu. A da nema ekipe i tih dominantnih centara, ne bih toliko lagano odradio svoj posao.

Lisica ima i obiteljsku poveznicu s ovim krajem…

– Mama mi je inače s Krka i bio sam u Rijeci puno puta i prije nego što sam potpisao za Kvarner. Baka Ivanka i djed Josip žive u Malinskoj, sada su mi blizu pa i kod njih otiđem kada stignem. Zadovoljan sam i klubom, cijelom organizacijom i upravom. Vidi se da je klub ozbiljan i stabilan, a mislim da smo kao momčad ravnopravni s donjih šest ekipa iz Premijer lige. Kada smo kompletni, možemo se sigurno i s njima nositi, ali ih i pobijediti – zaključio je Šime Lisica.

Crikveničani u Velikoj Gorici

Košarkaši Crikvenice danas će od 13.30 gostovati kod prošlogodišnjeg premijerligaša Gorice. Domaćin je na papiru izraziti favorit, ali momčad Zorana Dragojevića lakše diše nakon prve ovosezonske pobjede nad Stojom i bez imperativa ide na svoje drugo gostovanje.

 

 

Objava Košarkaši Kvarnera 2010 u derbiju na Kozali ugošćuju Zagreb: “Navijači će moći uživati u dobroj utakmici i pobjedi” pojavila se prvi puta na Novi list.