Prijava

Vaša prijava

Rijeka ponovo pokazala dva lica, u konačnici je imala i puno sreće

[]

RIJEKA Nogometaši Rijeke minimalnom su se, ali itekako vrijednom pobjedom nad Goricom u malom derbiju kola vratili na vrh ljestvice. U konačnici presudan se pokazao gol Marca Pašalića na otvaranju susreta u 8. minuti, bila je to još jedna u nizu njegovih majstorija ove sezone.

RIJEKA – GORICA 1:0

RIJEKA: Labrović 7, Smolčić 6,5, Dilaver 6,5, Mitrović 6,5, Goda 6, Selahi 6,5, Pašalić 7 (80′ Hodža), Fruk 5,5 (85′ Banda), Janković 6,5, Pjaca 6 (85′ Radeljić), Yansane 5 (70′ Obregon) 5,5. 

GORICA: Banić 6,5, Soldo 6 (64′ Pršir) 6, Maloča 6, Krizmanić 6, Štiglec 5,5, Mrzljak 6 (83′ Šroler), Nielsen 5,5, Ndockyt 5,5, Vujnović 5 (46′ Ilečić) 5,5, Mitrović 6 (70′ Kapulica),Jurić 5 (46′ Matavž) 5,5.

Rijeka je pokazala opet dva lica, u prvom poluvremenu je dominirala i mogla do drugog gola, u drugom je bila poprilično suzdržana i u konačnici imala i – sreće. Gorica je u nadoknadi u dva navrata bila vrlo blizu izjednačenja i otimanja boda, no “sreća prati hrabre”. Opet minimalna pobjeda postala je dragocjena i itekako važna uoči iskušenja kod Lokomotive. Trinaesto kolo u konačnici se pokazalo sretno za Bijele.

Foto galerija: HNL: Rijeka - Gorica Foto: Marko Gracin

Generalno, očekivao se bolji nogomet, ali ulog je bio popriličan i na kraju je otišao na stranu Riječana koji pred sobom mogu guštati u pripremi novog ogleda protiv Lokomotive u ulozi lidera.

Rijeka je dominirala prvo poluvrijeme, kroz energiju, posjed i prilike čija je rubrika kod gostiju ostala prazna. Nisu čak Bijeli niti igrali u nekoj naročitoj brzini više, ali lakoćom su vodili glavnu riječ i oduzimali većinu drugih lopti protiv momčadi koja je djelovala na trenutku potpuno nezaniteresirano. Čudno za jedan sastav koji je na Rujevicu došao napunjen samopouzdanjem nakon premijerne, povijesne pobjede nad Dinamom i zbog samog uloga.

Pokušaji Pjace

Rijeka je to dobro iskoristila, mogla još bolje, ali nije bilo dovoljno mirnoće u završnici. Bijeli su poveli već u 8. minuti u već znanom stilu Pašalića kojem protivnički braniči, unatoč istom načinu postizanja pogodaka, još ne uspijavaju pronaći lijeka. Jednostavno, Pašalić ima toliko nezgodnu i ubojitu ljevicu što je potvrdio i ovog puta, nakon otklona lopte i stvorenog praznog prostora, poluprizemna lopta s 20 metara od vratnice se odbila i zakoprcala u mreži – 1:0.

U igri na jedan gol i s visokim pritiskom Bijeli nisu dozvoljavali lagane izlete Turpoljaca iz zadnje trećine. Tri slične šanse imao je Pjaca (19′, 35′) kada je u dvije slične akcije iskosa tukao, a Banić obranio bez nekih većih problema njegove prizemne lopte. Puno opasniji bio je njegov pokušaj u 36. minuti kad je opet prizemna lopta poletjela dijagonalno i malo kraj vratnice.

Najbolju prigodu imao je pak Yansane u 29. minuti kad je izbio sam ispred vratara, ali i previše oklijevao i na kraju se spetljao u šesnaestercu između dvaju igrača koja su ga sustigli. Do odmora ostao je upamćen još pokušaj Jankovića u 41. minuti. Najbolji strijelac Rijeke pucao je s 22 metra iz slobodnog udarca, Banić odbio nezgodnu loptu.

Volej Pršira

Drugo poluvrijeme donijelo je puno dinamičniji i otvoreniji nogomet. Dobrim dijelom i zbog ulaska Matavža i Ilečića u gostujućim redovima koji su dali bitnu notu više gostujućoj igri.

Prvu šansu imao je Pašalić koji je u 46. minuti s desetak metara iskosa pucao kraj gola. Gosti su četiri minute kasnije skrojili svoju prvu prigodu na utakmici, Mitrović je pucao iskosa, Labrović odbio loptu, odbijanac došao do Ilečića koji je Rijekin vratar u drugom navratu izbio u korner.

Po običaju nakon 60. minute i gledatelji su dali impuls više s tribina i susret se pretvorio u otvoreno nadmetanje u kojem je prvi zaprijetio Janković u 58. minuti. Dobro je pucao unutar šesnaesterca, a Banić došao do velike obrane, teškom mukom je skinuo loptu pokrivenu od nekolicine igrača.

Na drugoj strani svježi Pršir je u 69. minuti opasno zaprijetio Labroviću, njegov volej s 25 metara sjevnuo je malo uz stativu uz uzdahe s tribina.

Obregon je donio više živosti u napadu od Yansanea kojeg je zamijenio, a u 80. minuti Sopić se odlučio pojačati središnjicu s još jednim igračem. Izvukao je Pašalića, a Selahiju u vezi pridodao Hodžu. Do kraja susreta s riječke strane zaprijetio je Banda pucavši u 90. prizemno kraj gola.

A onda je sreća pomilovala Bijele u dva navrata u jednoj minuti nadoknade. Nakon greške Radeljića prvo su dva bloka zaustavila loptu prema mreži, u drugom ju je Kapulica loše zahvatio u presudnom trenutku. Odmah potom Ndockyt je iskosa servirao loptu u matnoj poziciji u petercu za Ilečića, koji nije dobro reagirao. Bio je to pravi “black-out” domaćih, srećom za njih bez posljedica.

Objava Rijeka ponovo pokazala dva lica, u konačnici je imala i puno sreće pojavila se prvi puta na Novi list.