Prijava

Vaša prijava

Kapetan Rijeke o derbiju s Dinamom i reprezentaciji: “Marco je igrama zaslužio poziv i sigurno će se uklopiti”

[]

RIJEKA Uz svu (ne)snalažiljivost strijelaca, čuvari mreža Nediljko Labrović i Danijel Zagorac bili su junaci nedjeljnog derbija kola na Rujevici. Labrović, riječki kapetan i neupitna jedinica, koja je na okupljanju Vatrenih u operaciji za EURO 2024 u Njemačkoj, posebno je sjajno obranio dva vezana udarca iz blizine Dinamovog kapetana Arijana Ademija i spriječio rani minus svoje momčadi. Labrović je imao poprilično posla i sakupio sedam obrana, od toga četiri unutar šesnaesterca, a i nekoliko njegovih dugih lopti bilo je dobro adresirano.

Stasiti Sinjanin već duže vrijeme brani u sjajnoj formi, a u reprezentaciji su mu se sada priključila još dva Rijekina igrača, Marko Pjaca i Marco Pašalić.

– Kad pogledamo na kraju cijelu utakmicu, rezultat je nekako realan. Prvo poluvrijeme pripalo je Dinamu, drugo nama te na kraju krajeva nema prigovora suigračima, a ni sebi, bila je to muška i tvrda utakmica u kojoj je došlo do podjele bodova – kaže Labrović i na konstataciju o Dinamovom budžetu od 50 i Rijekinom od 10 milijuna eura gdje se ta razlika na terenu nije vidjela dodaje: – Imamo jednostavno jako kvalitetne igrače koji svakog dana i iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu se dižu i napreduju. Ovo sve je samo kulminacija našeg odnosa prema radu. Uopće ne sumnjam da ćemo se do kraja godine samo dizati.

Na poluvremenu derbija izašla je neka nova Rijeka, potekla s puno više energije i opasnosti po protivnički gol.

– Jednostavno smo se na odmoru pogledali u oči i shvatili da moramo puno više dati. Ipak igramo pred našim navijačima, ljudi koji su došli to su zaslužili. Drugo poluvrijeme pokazalo je koliko smo digli razinu igre.

Freestyle

Bliski susret dva kapetana završio je pobjedom Labrovića. Kod drugog gola Perić kao Dinamov »joker« s klupe ipak se sjajno snašao.

– Kako sam obranio Ademijeve udarce? Ne znam niti ja. Ono je bio neki »freestyle«, ha, ha… Uspio sam se podignuti, refleksno obraniti. Na kraju je bitno da lopta nije ušla u gol. Kod drugog gola zeznuto je bilo što je lopta išla uz samu stativu i nisam se mogao prirodno baciti, već ići na »čišćenje«.

Derbi je donio puno sadržaja. U njega treba uklopiti čak i njegov »elektricitet«, javne opomene, naguravanja… Baš je sve bilo pod naponom, ali onim umjerenim. I za gledatelje često poželjnim.

– Što drugo očekivati od derbija? Utakmica je bila važna i jednima i drugima. Mi smo svi od prve minute bili svjesni što ova utakmica nosi. Svi ti prekršaji, žuti kartoni, sve te prilike to je ono što krasi svaki derbi. I bilo je na neki način i za očekivati – dodaje vratar Rijeke.

Vrijeme i čast

Borba za jesenskog prvaka poprilično je otvorena. Rijeka ima puno lakši raspored od Hajduka.

– Ta neizvjesnost i borba su draž i čar prvenstva. Mi svi na svaku utakmicu idemo sto posto, a u skladu s tim možemo očekivati samo pozitivne rezultate. Izuzev Dinama, Hajduka i nas, tu je dosta i drugih kvalitetnih momčadi koje mogu svima zagorčati život. Primjerice, Gorica i Lokomotiva igraju jako dobar nogomet. Nema više niti na jednom terenu one klasične mantre o lako upisanim bodovima.

Rijeku nakon stanke čekaju dva gostovanja u seriju. Prvo u Varaždinu, potom u Osijeku. Obje momčadi su poprilično neprevidive, ali imaju kvalitetu na koju treba obratiti posebnu pozornost.

– Dosad smo pokazivali da izvlačimo najviše kad je najteže. Tako će biti i u te dvije jako teške i zahtjevne utakmice van Rujevice. Popravljanje igre u gostima? Najvažnije je da ne gubimo u gostima. Ja bih pošao od te premise.

Hrvatska reprezentacija u odlučujućoj je rundi kvalifikacija za Njemačku. Okupljanja Vatrenih uvijek su za svakog igrača posebna emotivna priča, ali ovog puta pred igračima Zlatka Dalića veliki su imperativi.

– Naravno da mi je drago i čast što sam dio ove reprezentacije i niti malo ne žalim što nemam slobodnog vremena. To je čast za svakog igrača. Što se očekivanja s Armenijom i Latvijom tiče, tu je sve jasno. Idemo na pobjede. Reprezentacija je puna potecijala i već znane visoke kvalitete. Vjerujem naravno da ćemo se plasirati i da će sve poklopiti. Atmosfera među Vatrenima? Dođe neko razdoblje kad jednostavno ne ide, ali uopće ne sumnjam da ćemo se uzdignuti iz ovoga i slaviti u obje utakmice.

U posljednji tren Rijeka je s Marcom Pašalićem dobila malu koloniju igrača Bijelih u najboljoj hrvatskoj vrsti.

– Lijepo je istodobno dijeliti svlačionicu s trojicom klupskih suigrača. Velika je to stvar za Rijeku. Drago mi je da je Marco dobio izbornikov poziv, on je to svojim igrama apsolutno zaslužio. Riječ je o odličnom igraču i jako dobrom dečku, koji će se uklopiti u sjajno ozračje koje uvijek vlada na okupljanjima reprezentacije – zaključuje Labrović.

Objava Kapetan Rijeke o derbiju s Dinamom i reprezentaciji: “Marco je igrama zaslužio poziv i sigurno će se uklopiti” pojavila se prvi puta na Novi list.