Prijava

Vaša prijava

Trener Gorice ambiciozno dočekuje Bijele: “Za Rijeku imamo i plan A i plan B”

[]

GORICA Naglo zahlađenje praćeno snijegom natjeralo je stručni stožer Gorice na privremeni odlazak u Maksimirsku 128 uoči današnjeg ogleda s Rijekom. Tamo su Dinko Jeličić i njegovi suradnici odradili zadnje pripreme i nadograđivanje taktičkih finesa za početak nastavka sezone.

– U ovim teškim uvjetima morali smo se boriti sa sto sitnih problema, od stanja terena, do vremena. Situacija nije bila savršena, ali ipak smo, manje-više, uspjeli odraditi sve na zimskim pripremama. Bili smo spremni na ovakve uvjete, i s te strane mogu biti zadovoljan – objašnjava Jeličić, koji danas ne može računati na trojicu standardnih igrača.

Merveil Ndockyt i Valentino Majstorović su ozlijeđeni, dok je Marko Soldo obavio operaciju nosa jer zbog žutih kartona ionako ne bi bio u konkurenciji za dvoboj s Rijekom.

– Želimo u nastavak sezone krenuti na najbolji mogući način. Rijeka ima mladu i poletnu momčad, koja se želi boriti za najviše pozicije. Pripreme su bile neuobičajeno kratke, a mi smo stavili fokus na »obnovu« momčadi jer prošla godina je za nas bila vrlo zahtjevna i iskoristili smo ovo razdoblje da poradimo na nekim fizičkim deficitima – kaže Jeličić.

Prema njegovom mišljenju, Gorica je spremna za sučeljavanje s Rijekom.

– Naravno, svi mi imamo nekakve ideje kojima želimo pokušati iznenaditi suparnika. Međutim, u našoj ligi svatko poznaje svakoga, i tu nema nekakvih nepoznanica. Postoje ideje, ali treba vidjeti kako će na to reagirati igrači i možemo li to nametnuti našem suparniku i iznenaditi ga. Za Rijeku imamo i plan A i plan B. Bude li potrebno, tijekom utakmice to ćemo kombinirati. Spremni smo za različite scenarije – tumači trener Gorice.

Njegova momčad je dio priprema odradila u Medulinu, gdje se iskristalizirala udarna jedanaestorka.

– Momčad je standardizirana, nije bilo nikakvih dolazaka, ali neki pojedinci pokazuju napredak. U Medulinu smo odigrali i nekoliko prijateljskih utakmica. Pokušavali smo balansirati minutažu da vidimo može li netko od mlađih igrača već sada biti spreman za ozbiljniju ulogu u momčadi. No, kvalitetnije odgovore ćemo ipak dobiti tek kada krene nastavak prvenstva. Nadolazeće utakmice iskoristit ćemo za dodatno podizanje forme i korekcije – kaže Jeličić.

Gorica se u drugom dijelu sezone neće puno micati od taktičkih postulata postavljenih prošle jeseni. Preciznije, Jeličić najvljuje tek manje promjene.

– Vidjet ćemo tko je u kakvoj formi i što je sve potrebno da zadržimo ove pozicije na kojima smo bili do sada. Koncept naše igre bit će sličan kao i u prvom dijelu sezone, s time da ćemo imati neke malo drugačije taktičke opcije. Naša momčad je standardizirana i stabilna, ali, prije svega, moramo ostati zdravi. Zaobiđu li nas ozljede, možemo biti dobri, jer imamo fizionomiju igre i neke automatizme. Naravno, tu postoji još prostora za nadogradnju – tumači velikogorički šef struke.

Ukratko, u klubu je prisutan optimizam.

– Mislim kako ćemo iz utakmice u utakmicu rasti, pogotovo zbog toga jer nas u kratkom razdoblju očekuje gust raspored. Očekujem da ćemo »isfiltrirati« pojedince koji će nam dati dodatnu širinu i pratiti ritam utakmica, a onda ćemo moći rasteretiti dio igrača – zaključuje Jeličić.

Objava Trener Gorice ambiciozno dočekuje Bijele: “Za Rijeku imamo i plan A i plan B” pojavila se prvi puta na Novi list.