Prijava

Vaša prijava

Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice na velikim sportskim natjecanjima

[]

Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice natjecao se na dva velika sportska natjecanja: na Prvenstvu Republike Hrvatske u umjetničkim plesovima te Državnom prvenstvu u breakingu u Puli, te na bodovnom turniru u Velikoj Gorici, a uz to, ostvario je i velik uspjeh na plesnom Festivalu u Sarajevu, ispričala nam je voditeljica iznimno uspješnog plesnog kluba, Marija Španja.

– Vidimo da se puno piše o festivalskim rezultatima, moramo naglasiti da isti festivali ipak ne spadaju u sportski dio i imaju puno manju »težinu« od pravih sportskih natjecanja. PK Dance Queen imao je izazovnih 14 dana u kojima su naši sportaši sudjelovali na čak dva velika sportska natjecanja i na jednom plesnom festivalu.

Klub je imao čast biti domaćin Državnog prvenstva u Sportskom umjetničkom plesu u Crikvenici u kojem se natjecalo čak 450 registriranih sportaša Republike Hrvatske i 65 sportaša kluba. Posebno ističem rezultat naših sportaša starijih uzrasnih kategorija kojima je isti rezultat bio preduvjet za odlazak na EP koji će sredinom travnja biti održan u Švedskoj. Klara Šimić slavila je i ponijela naslov državne prvakinje u kategorijama jazz i modern.

Članovi Plesnog kluba Dance Queen u Sarajevu

Sjajan plasman u timu

Katia Milić osvojila je sjajan rang u istim kategorijama i klubu pridonijela titulom državne prvakinje u kategoriji Show dance stage. Naši plesači su bili jako uspješni i u parovima gdje su također ponijeli titulu državnih prvaka u izvedbi Sare Kirinčić i Klare Šimić te doprvaka u kojima su slavili Katia Milić i Matea Troha te Benjamin Talan i Mila Zubčić.

Uz već istaknute plesače uz Martu Ivančić, tim kluba je također imao sjajan plasman u timu, osvojivši titulu državnih prvaka u timu te su s istom koreografijom ostvarili plasman na EP, rekla je Španja.

Osvojene titule i plasmani mogu se pogledati na web stranici kluba: www.pkdancequeen.com ili na društvenim mrežama.

Objava Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice na velikim sportskim natjecanjima pojavila se prvi puta na Novi list.