Prijava

Vaša prijava

Izložba “Pola stoljeća Brune Paladina” u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji

[]

U petak, 14. lipnja s početkom u 19 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji održat će se otvorenje izložbe „Pola stoljeća Brune Paladina“ u organizaciji ustanove Festival Opatija.

Bruno Paladin (1951., Rijeka) jedan je od najpriznatijih živućih akademskih slikara našeg područja koji je izlagao na preko 70 samostalnih i mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Europi, SAD-u, Kini i šire.

„Dovoljno je samo posjetiti Paladinov atelijer i osjetiti širinu zanimanja, umjetničkih tehnika i medija, koji istovremeno uzajamno opstoje i stvaraju cjelovit kreativan prostor. Bruno Paladin iskazuje rijetku sposobnost, gotovo „nepodnošljivu lakoću“ objedinjavanja zanatskog majstorstva i kreativnosti“, naveo je kustos izložbe Ervin Dubrović.

Bruno Paladin pozvan je i radi na projektu za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine za Novu Goricu.

„Iako je Paladin jedno od nezaobilaznih imena naše umjetničke scene, koji je izlagao u najprestižnijim galerijama i muzejima širom Europe, zadnji put je prije četvrt stoljeća izlagao u Opatiji – stoga Festival Opatija ovom izložbom to „ispravlja“ i iznova će u Opatiji, kako njeni građani tako i posjetitelji moći uživati u radovima ovog velikog umjetnika, točnije u retrospektivi Paladinovih 50 godina stvaralaštva“, rekao je ravnatelj Ernie Gigante Dešković.

Izvedbom pjesme „Ave Maria“ otvorenje će umjetnički obogatiti mladi pjevač Viktor Čanrdlić Jajaš, dok će posjetitelje pićem dobrodošlice počastiti Lions Club Opatija.

Izložba je otvorena od utorka do petka, od 16 do 21 sat, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat. Grupni posjeti mogući su radnim danom od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu na info@festivalopatija.hr.

Ulaz na izložbu je slobodan.

 

Objava Izložba “Pola stoljeća Brune Paladina” u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji pojavila se prvi puta na Novi list.


Povrat besplatnih udžbenika